Шампионът на Великобритания на 110 метра с препятствия Дейвид Кинг

...
Шампионът на Великобритания на 110 метра с препятствия Дейвид Кинг
Коментари Харесай

Дейвид Кинг – атлетът, който започна работа в ресторант, за да плаща олимпйската си подготовка

Шампионът на Англия на 110 метра с трудности Дейвид Кинг е заставен да работи във верига заведения за хранене, с цел да заплаща своята олимпийска подготовка. 26-годишният хърделист е първенец на страната си в последните четири години, само че от локалната федерация не плануват финансиране на неговата подготовка. И защото неговите фантазии са огромни, той стартира да работи, с цел да може да взе участие в Токио следващата година.

За да се класира за Игрите той би трябвало да откри място измежду първите трима в своята дисциплинираност на националния шампионат и да бяга под квалификационния стандарт за Олимпиадата. За да реализира своята огромна фантазия, той стартира работа във веригата заведения за хранене Nandos.
View this post on Instagram
on Jul 13, 2020 at 3:50am PDT

" Това не беше добра работа за професионалeн състезател, който се пробва да се състезава на Олимпиадата! Аз също печах пиле на грил, тъй че бях пред горещата скара късно вечер, беше мъчно.
Но защото достиженията ми стопираха да се усъвършенстват, както ми се искаше, знаех, че би трябвало да направя огромна смяна ", споделя историята си 26-годишният спортист.
View this post on Instagram
on Jun 25, 2020 at 5:03am PDT
Парите, които съумява да спести, му разрешават да се откаже от работата си и да отиде на подготвителен лагер за елитни спортисти във Финикс, Аризона (САЩ), с цел да се приготвя за Олимпийските игри в Токио. И тогава идва новината, че Олимпиадата се отсрочва с една година поради пандемията от COVID-19 и Дейвид би трябвало да се завърне вкъщи.
View this post on Instagram
on Oct 17, 2020 at 11:02am PDT
Така пандемията още веднъж го слага в губеща позиция – той би трябвало да се готви за Олимпийските игри и да следва фантазиите си без никакво финансиране.
" Не се захващате с лека атлетика, знаейки, че това е спорт, в който можете да печелите доста пари. Правите го за персоналните си цели и фантазиите си ", метафизичен обобщава Дейвид и продължава да следва начертания си път към Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР