Шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов няма да

...
Шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов няма да
Коментари Харесай

Дейна Уайт: Нурмагомедов остава шампион

Шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов няма да загуби пояса си, съобщи босът на ММА организацията Дейна Уайт. Непобеденият в осмоъгълника руснак надигра Конър Макгрегър за купата на UFC в лека категория в Лас Вегас, откакто отхвърли ирландеца в четвъртия рунд. По този метод 30-годишният войник към този момент има 27 триумфа в 27 мача в своята професионална кариера.

Триумфът на руснака бе засенчен обаче от случилото се след края на дуела, когато първенецът не устоя на непрекъснатите обидни реплики по собствен адрес от почитатели и доближени на Макгрегър, като потърси разпра в публиката с треньора по джиу джицу на ирландеца Дилън Денис. Това провокира меле и в осмоъгълника се възцари безпорядък, който в последна сметка бе овладян от защита и полиция. За постъпката си Нурмагомедов може да бъде осъден сурово, като с изключение на отнемането на купата, може да бъде спряна и неговата американска виза.

Въпреки случилото се, Уайт увери, че съветският ММА войник ще задържи пояса си в лека категория.,,Хабиб остава първенец “, стартира той.,,Той ще получи наказване от NAC и ще получи възбрана за присъединяване в мачове в идващите четири до шест месеца. От атлетичната комисия сега са задържали превода по банковата сметка на Нурмагомедов и той няма да получи своя финансов дял от дуела. Не мисля, че това е вярно “, продължи босът.

,,Не считам, че доста хора знаят същинската причина зад дейностите му след края на мача, само че той не трябваше да го прави. Той е международният първенец и победи Конър в борба пред целия свят. Изправи се почтено, вземи пояса си, ти си спечелилият. Този, който ти крещи и те наскърбява – той не е значим “, съобщи Уайт във връзка дейностите на самия руснак. След края на багра се заприказва и за възможен реванш сред Макгрегър и Нурмагомедов.,,Не зная още какъв брой тъкмо ще бъде осъден със прекъсване на спортни права Хабиб. Затова е и рано да приказваме за реванши или последващи противници “, приключи ММА босът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР