Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория Джеф

...
Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория Джеф
Коментари Харесай

Джеф Хорн: Амир Харн е в радара ми, но трябва отново да се докаже

Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в полусредна категория Джеф Хорн (18-0-1, 12 КО) няма проблем да се изправи против Амир Хан (31-4, 19 КО) в близко бъдеще - в случай че британеца още веднъж успее да се потвърди на боксовия кръг.

Двамата спортисти организираха къса полемика, когато Хан участва на претеглянето преди борбата на Хорн предишния декември против английския кандидат Гари Коркоран.

"Имах опция да приказва с Хан при претеглянето преди борбата ми с Коркоран. Той наподобява много порядъчен мъж. Амир Хан е голямо име в спорта, той е добър войник, за какво да не желая да се удрям с него? Той несъмнено е в моя радар от самото начало, само че първо би трябвало още веднъж да се потвърди на кръга ", съобщи Джеф Хорн.

Амир Хан е отвън кръга, откогато беше злокобно нокаутиран от тогавашния първенец в междинна категория Канело Алварес през май 2016-та година в Лас Вегас. В един миг през предходната година британеца водеше договаряния за дуел с Мани Пакиао през април, само че филипинската суперзвезда реши да се изправи против Хорн. Австралиеца се възползва от отдалата му се опция и шокира света, откакто победи Пакиао посредством съдийско решение, отнемайки му купата на WBO.

Само преди месец Хан разгласи, че е подписал контракт с може би най-големия промоутър във Англия - Еди Хърн, и в този момент се чака да се завърне на кръга на 21-ви април против Фил Ло Греко в "Еко Арена " в Ливърпул. Добро показване на Хан в тази среща би го върнало още веднъж в борба за огромните дуели.

Седмица по-рано Джеф Хорн ще се изправи пред може би най-голямото предизвикателство в своята кариера.

Непобеденият австралиец ще направи наложителна отбрана на колана си против Терънс Крауфорд (32-0, 23 КО) на 14-ти април в "Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР