Шампионът на Sofia Open от последните две години Яник Синер

...
Шампионът на Sofia Open от последните две години Яник Синер
Коментари Харесай

Яник Синер: Винаги се връщам на Sofia Open с удоволствие

Шампионът на Sofia Open от последните две години Яник Синер ще опита да нападна хеттрик от титли.

На формалната си конференция италианецът показа, че се вълнува още веднъж да бъде в България. и посочи, че тази година шампионатът ще е друг поради наличието на Григор Димитров.

" За мен това е едно особено място. Тук завоювах първата си купа и постоянно се завръщам на драго сърце да играя. Тази година компанията е много по-сериозна. Григор Димитров е в конкуренцията, също по този начин и Кареньо Буста, който имаше мощни резултати през сезона. За мен постоянно е наслаждение да играя в София ", показа той.

Тенисистът още не мисли за трофея от конкуренцията, въпреки към този момент да е триумфирал на два пъти.

" Това е доста далечна вероятност. Когато стартира присъединяване си в шампионат, първата ми задача е да се съсредоточвам върху първия дуел. Ако го печеля – ужасно, продължаваме напред. Ако не – очевидно не е била моята година. Една от главните ми цели в София е да дойда и да потвърдя, че играя по-добър тенис от предходната година. Основната ми цел е да се развъртвам и да играя все по-добър тенис с всяко последващо присъединяване. Знам, че публиката в София ме харесва, чувствам любовта и в действителност ще играя тук на драго сърце ", добави той.

21-годишният състезател счита, че е надградил над опциите си, по отношение на предишните си визити в столицата.

" Надявам се тазгодишната версия да е най-хубавата. Когато имаш повече време за съпоставяне сред първата и третата ми демонстрация тук, мога да направя съпоставяне. Тази година поднасям по-добре, блъскам по-добре топката. Надявам се, че тази версия ще бъде най-хубавата. Другото, което ми направи усещане е централния корт, трибуните са изменени, защото тази година няма ограничаване на публиката и ще имаме нов тип на трибуните. Моята цел е във всеки един шампионат да демонстрирам най-хубавото, на което съм кадърен ", добави той.

Яник Синер посочи, че тази година шампионатът ще е по-различен поради наличието на Григор Димитров.

" Всички знаят огромните триумфи и огромните трофеи, които Григор Димитров е спечелил на корта. За шампионат като този в София е значимо най-хубавият тенисист на страната да взе участие. Григор Димитров е обичан от публиката и съм сигурен, че е кумир на мнозина. С него имаме страхотни взаимоотношения отвън корта, само че за полуфинал сред мен и него е прекомерно рано да се приказва. Ще забележим по какъв начин ще протече седмицата. За момента концентрацията ми е единствено за дуела от първия кръг ", приключи той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР