Шампионът на Серия А за миналия сезон Милан е взел

...
Шампионът на Серия А за миналия сезон Милан е взел
Коментари Харесай

Висшата лига сложи Серия А в малкия си джоб

Шампионът на Серия " А " за предишния сезон Милан е взел по-малко пари от телевизионни права, в сравнение с последният в Премиър лийг Норич. Това демонстрира шокиращо съпоставяне, направено от " Гадзета дело Спорт ". " Росонерите " са получили 77,8 милиона евро, до момента в който " Канарчетата " са напълнили касата си със 105 милиона евро.

Това изяснява и по какъв начин толкоз елементарно Нюкасъл надцака Милан в борбата за Свен Ботман. Италианците не можеха да си разрешат да платят повече от 30 милиона евро за нидерландеца, до момента в който " Свраките " без проблем извадиха съвсем двойно по-голяма сума.

Най-много пари от телевизионни права в Серия " А " за предишния сезон е получил Интер с €84.2 млн., следван от Ювентус със €77.9 млн., а Милан е едвам трети в тази ранглиста със €77.8 млн. По-назад са Наполи с €68.5 млн. и Рома с €64.1 млн. В сметката са калкулирани и парите от продажба на билети, както и от представянето на тимовете в другите шампионати.

Всичко това още един път демонстрира какъв брой огромна е разликата сега сред Серия " А " и Премиър лийг. Английските клубове получават надалеч по-сериозни суми и това им разрешава да бъдат много по-силни на трансферния пазар. Това значително удостоверява думите на президента на Милан, който неотдавна съобщи, че Серия " А " се е трансформирала в Серия " Б " спрямо останалите огромни шампионати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР