Шампионът на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа) записа 21-и успех

...
Шампионът на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа) записа 21-и успех
Коментари Харесай

Вилфредо Леон заби 6 аса, Перуджа срази Падуа за 21-а победа

Шампионът на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа) записа 21-и триумф в италианската Суперлига. Вилфредо Леон и компания се постановиха над Киоене (Падуа) вкъщи с 3:0 (25:19, 25:18, 25:23) в мач от 24-ия кръг и резервират първата си позиция преди началото на плейофите.

Най-добър за спечелилите бе кубинецът с полски паспорт Вилфредо Леон, който заби 21 точки (6 аса, 1 блок, 58% успеваемост в офанзива, 5% съвършено и 60% положително посрещана).

Александър Атанасийевич добави още 15 точки (1 ас, 1 блок, 62% успеваемост в атака).

Първият гейм стартира равностойно, като до 11-ата точка нито един от двата тима нямаше преимущество. Атака в навън на Морис Торес даде преимущество на Перуджа, само че неточност в подреждането на първенците върна равенството при 13:13. Неуспешно нахлуване на Марко Волпато и сполучлив блок-аут на Александър Атанасийевич усилиха задатъка на домакините на 3 точки. Перуджа дръпна даже със 7 точки, само че в края завоюва гейма с 25:19.

Играчите на Лоренцо Бернарди поведоха рано във втората част с 2 аса на Вилфредо Леон. Четири докосвания от волейболистите на Падуа и директна точка от начален удар на Лучано Де Чеко повишиха на 8:4. Неуспешно нахлуване на Ясин Луати по късия диагонал в допълнение понижи възможностите на гостите и в последна сметка те изгубиха гейма с 18:25.

Две следващи блокади против остриетата на Вилфредо Леон и Александър Атанасиевич в зона 2 и 4, дадоха задатък на Падуа в самото начало на третата част. Гостите имаха преимущество в средата на гейма от 17:13, само че тогава първенците още веднъж извадиха огромното си оръжие - своя начален удар. Първо Александър Атанасийевич прониза посрещането на гостите, а по-късно 3 поредни аса на кубинската звезда Вилфредо Леон тотално трансформираха развоя на събитията в третия гейм и Перуджа затвори частта с 25:23 и мача с 3:0 гейма.

С триумфа си домакините остават отпред с актив от 63 точки, а Падуа е на 7-ата позиция с 35 точки, само че със несъмнено място в плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР