Шампионът на Италия - Интер, спечели първия трофей в Италия

...
Шампионът на Италия - Интер, спечели първия трофей в Италия
Коментари Харесай

Фамозно! Интер изтръгна Суперкопа д'Италия от Ювентус в сетните секунди!

Шампионът на Италия - Интер, завоюва първия трофей в Италия през сезон 2021/2022. Това се случи след чутовна драма за Суперкупата на Италия, откакто попадение на Алексис Санчес в добавеното време от двете продължения на срещата донесе купата за " нерадзурите " в извънреден мач.
В постоянното време на " Джузепе Меаца " двата тима направиха 1:1, откакто Уестън МакКени даде превес на " бианконерите " с хубав гол през първата част, само че до края ѝ Лаутаро Мартинес от дузпа изравни резултата за Интер. През второто полувреме и двата тима имаха солидни благоприятни условия да решат срещата в постоянното време, само че изящни намеси на двамата вратари пратиха мача в продължения.
Напълно предстоящо в продълженията двата тима бяха по-прибрани, само че не подобен бе казусът при хората на Симоне Индзаги, които опитваха да наранят своя противник всеячески. Това въпреки всичко се случи, когато в добавеното време на второто продължение Алексис Санчес порази вратата на Ювентус и по този метод Интер подвигна трофея за Суперкупата на Италия.
Ако се огледа генерално върху картината на мача, то Интер бе тимът, който по-сериозно търсеше крайния триумф, до момента в който Ювентус с порядъчна пренебрежителност и дипломатичност опитваше да " изпрати " мача към дузпи, след което да се отреди крайния победител, само че крайното решение бе взето от чилийския №7 на " нерадзурите ".
За Интер оттук нататък следва посещение на Аталанта в Серия А, до момента в който през уикенда Ювентус ще одобри Удинезе на " Алианц Стейдиъм ".
След по-малко от 60 секунди игра Джеко бе покрай това да се разпише, но ударът му с глава бе неакуратен. Пет по-късно пък „ нерадзурите “ още веднъж имаха късмет да осъществят, само че опит на Стефан де Фрай от ъглов удар не откри задачата. Миг по-късно Лаутаро се озова на преференциална позиция, само че шутът му отлетя настрана.

В 11-ата минута Николо Барела се свлече в наказателното поле на Ювентус, само че реферът не остана удивен от играта на италианския халф и остави играта да продължи, а в 26-ата минута Уестън МакКени даде задатък на " бианконерите " в резултата. Алваро Морато ловко задържа топката вляво и видя с прелестно подаване МакКени, който бе непокрит в наказателното поле на миланския клуб и откри резултата - 1:0 за Юве.
Интер реагира като „ жилнат “ след позволения гол и в 34-ата минута хората на Симоне Индзаги изравниха, откакто Лаутаро Мартинес бе прецизен след дузпа.
До края на първата част обстановки пред двете порти не бяха с добра периодичност и двата тима се прибраха при голово тъждество на отмора.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ



Торинци сътвориха първото състояние през втората част, откакто Адриен Рабио центрира по земя в наказателното поле, а Деян Кулушевски пропусна за Федерико Бернардески. Халфът нанесе изстрел в близкия ъгъл, който мина около гредата. Малко по-късно още веднъж италианският национал сътвори заплаха пред Самир Ханданович. Той проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, само че прати топката над вратата.

В 59-ата минута Хакан Чалханоглу центрира на далечната греда към Дензел Дъмфирс, който незабавно стреля с глава, само че Матия Перин с превъзходна реакция и благодарение на гредата предотврати обстановката.
В 69-ата минута пък вратарят на Юве – Матия Пирин, трябваше още веднъж да се намесва качествено след удар с глава на Лаутаро, а момент по-късно Перишич опита да изненада стража, само че той улови.
До края на срещата на " Джузепе Меаца " двата тима имаха положителни благоприятни условия да решат срещата в постоянното време, само че не бяха задоволително точни пред вратите на Ханданович и Перин.
ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ
В 96-ата минута „ нерадзурите “ можеха да излязат напред в резултата, само че удар на Алексис Санчес след ъглов удар с глава профуча край десния непряк дирек на торинската врата.
Напълно предстоящо двата тима играха много по-предпазливо в първия интервал от по 15 минути в продължения, целейки да не позволен непотребна неправилност в отбранителните си дейности.
ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ


Интер продължи да атакува надалеч по-дейно по отношение на противника си от северния град, а в 111-ата минута домакините проведоха положително нахлуване, след което Артуро Видал смъкна с глава в наказателното поле за Марсело Брозович. Хърватският полузащитник стреля към вратата на Перен, само че ударът му бе блокиран и кълбото отиде в корнер. След него пък Чаалханолу тества мерника си от далечна отдалеченост, но без триумф.
Четири минути преди края на продълженията Джорджио Киелини върна рисковано с глава обратно за Матия Перин, който улови, въпреки топката да беше атакувана остро от Алексис Санчес. Стражът и чилиецът влязоха във устен конфликт, само че за благополучие той не прерасна в освен това.
В самия завършек на второто продължение упоритостта на Интер и тази на Алексис Санчес даде резултат. Алекс Сандро отигра с гърди на три метра пред своята врата към Киелени, пробвайки да върне топката, само че някогашният състезател на Удинезе, Барселона и Арсенал пресече подаването и с десния крайник прати топката във вратата на Перен.
ИНТЕР: Ханданович; Скриниар, Де Фрай, Бастони, Дъмфрийс; Чалханоолу, Брозович, Барела, Перишич, Джеко, Лаутаро Мартинес
ЮВЕНТУС: Перин, Де Шилио, Ругани, Киелини, Алекс Сандро; Бернардески, МакКени, Локатели, Рабио, Кулушевски, Мората
ПРЕДИ ФИНАЛА:
Шампионът на Италия Интер и носителят на Купата на страната Ювентус ще премерят сили в дуел, който ще донесе първи трофей за един от двата отбора през новата 2022 година. И през тази година " нерадзурите " са по-солидният тим в шампионата, където са водач, до момента в който Юве е на незадоволителното пето място.
В отбора на Юве има и повече кадрови проблеми: Данило, Де Лихт, Куадрадо, Киеза и Рамзи отсъстват. Кордас и Сатриано са единствените отсъстващи в отбора на Интер. Въпреки по-добрата си форма Интер постоянно играе мъчно против Ювентус, като това е видно и от последните им четири срещи, в които " нерадзурите " нямат победа.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР