Шампионът на България разгроми с 4:1 в мач от 17-ия

...
Шампионът на България разгроми с 4:1 в мач от 17-ия
Коментари Харесай

С добра игра Арда ядоса Лудогорец и шампионите се развихриха у дома си

Шампионът на България разгроми с 4:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Със извоюваните три точки отборът на Станислав Генчев събра актив от 39 и към този момент има задатък от 10 пред втория Черно море, само че занапред следва и мачът на ЦСКА против Локомотив София. Отборът на Славко Матич пък остана на девето място с актив от 18 пункта!
Гостите от Кърджали започнаха доста надъхано дуела и още в първата минута можеха да поведат, само че ударът на Спас Делев мина на косъм от лявата греда на Лудогорец. Натискът на Арда като че ли ядоса водача в класирането и Икоко даде старт на головата фиеста в седмата минута, а 20 по-късно Сотириу повиши на 2:0.
Десет минути преди края на първото полувреме Спас Делев върна своя тим в мача с хубав гол, само че кипърският нападател на Лудогорец побърза да възвърне задатъка на " орлите " от 2 гола в 41-ата минута. След час игра в Разград Кирил Десподов блесна с прелестно осъществяване на директен свободен удар от дребен ъгъл и по този начин дефинитивно умъртви интригата в срещата.
* Интересно е да се означи, че Арда владееше повече топката в хода на мача и сътвори много работа на футболистите в зелено. Израстването на отбора при новия треньор Славко Матич е очевидно!
В идващия кръг (5.12.) първенците са домакини на Локомотив София, а Арда Кърджали приема Царско село!
Стартови сформира на двата тима:
: 1. Серджио Падт, 6. Шакил Пинас, 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 22. Джордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 23. Кафумана Шоу, 95. Каули Оливейра, 11. Кирил Десподов, 13. Мавис Чибота, 19. Пиерос Сотириу
: 12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 18. Слободан Рубежич, 24. Алекс Петков, 25. Давид Кики, 77. Илия Юруков, 70. Христо Иванов, 33. Иван Тилев,, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 9. Спас Делев
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Мачът стартира при слънчево време в Разград и съвършено положение на тревната настилка. Още в първата минута Спас Делев се възползва от груба неточност в защитата на Лудогорец и излезе очи в очи с Пад, само че ударът му мина на сантиметри настрана от лявата греда. Малко по-късно гостите имаха искания и за дузпа, само че основният рефер Владимир Вълков не се впечатли.
7` - 1:0 ! Противно на протичащото се на игрището, " орлите " поведоха в резултата при първата си по-опасна офанзива. Икоко бе набрал скорост и получи извеждащ пас в дясната половина на наказателното поле. Последва нещо приблизително сред подаване и шут и топката се озова в мрежата на сюрпризирания Иван Караджов.
В 18-ата минута Кирил Десподов нахлу отляво, само че вместо да стреля от доста добра позиция, реши да залъгва притичалия защитник и това бе неверното решение, защото той почисти топката в ъглов удар. 29` - 2:0 ! Икоко бе забъркан и при втория гол - той центрира хубаво от дясното крило към Сотириу, който на първа греда изпревари пазача си в " синьо " и с глава усили задатъка на Лудогорец.
35` - 2:1 ! Спас Делев получи подаване към дъгата на наказателното поле и с майсторско завъртане си освободи място да шутира с левия крайник. Пад нямаше какво да стори и топката попадна в горния му ляв ъгъл. Интересно е да се означи, че малко преди този момент стражът на домакините с опитност бе избил рисков изстрел на Делев в същия ъгъл!
41 - 3:1 ! Радостта на гостите не продължи дълго, защото Лудогорец провежда бърза контраофанзива, при която Десподов пусна остроумен финален пас към Сотириу, той навлезе в наказателното поле и с левия крайник прати топката във вратата на Иван Караджов за трети път.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В 52-ата минута Чибота опита да центрира топката, само че тя срещна ръката на бранител на Арда и основният арбитър уточни бялата точка. Ситуацията бе прегледана с ВАР и дузпата бе анулирана, защото в тази ситуация дистанцията сред двамата футболисти бе прекомерно малко, а и контактът с ръката не бе очевиден.
60` - 4:1 ! От съвсем нулев ъгъл Кирил Десподов стреля непосредствено от директен свободен удар, а топката разказа такава парабола, че трансферира Караджов и влетя във вратата му - страховит и рядко срещан гол! Седем минути по-късно попадение на Чибота бе анулирано вярно поради засада при построяването на офанзивата.
Голът на Десподов дефинитивно умъртви интригата и на гостите от Кърджали им стана ясно, че този мач е изгубен. До края на последва нищо кой знае какъв брой забавно на терена...




ПРЕДИ МАЧА
Тимът на Станислав Генчев е преди всичко във краткотрайното класиране с актив от 36 точки, до момента в който момчетата на Славко Матич са на девета позиция с 18 пункта. И двата тима са изиграли 14 мача до този миг, защото имат по две отсрочени срещи!

В последния кръг Лудогорец победи мъчно ЦСКА с 2:0 вкъщи си и по този метод усили задатъка си на върха на седем точки. Арда пък направи нулево тъждество с Левски в Кърджали и пропусна опцията да изпревари " сините " в Първа лига.
Това ще бъде мач №6 сред тези два отбора от 2019 година насам. До този миг " орлите " имат 3 победи и в никакъв случай не са губели от този съперник. Букмейкърите дават цялостно преимущество на първенците и през днешния ден:
- 1.30, - 4.75, - 7.50

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР