Шампионът на България по баскетбол при мъжете Балкан попадна във

...
Шампионът на България по баскетбол при мъжете Балкан попадна във
Коментари Харесай

БК Балкан попадна във втора урна преди жребия за редовния сезон на турнира за Купата на ФИБА Европа

Шампионът на България по баскетбол при мъжете Балкан попадна във втора урна преди жребия за груповата фаза на постоянния сезон на шампионата за Купата на ФИБА Европа. Жребият ще се организира на 8 август от 15:15 часа. Тогава ще се състои и този за квалификациите, където вицешампионът Черноморец (Бургас) е подложен във втора урна.

Балкан е в компанията на Легия Варшава (Полша), Найнърс Хемниц (Германия), БК Сибиу (Румъния), Хепи Каса Бриндизи (Италия), Морнар Барско Злато (Черна гора), Апоел Нофар Галил Елион (Израел), БК Гьотинген (Германия), изгубилият от двойката Бакен/Пея – Калев/Норшьопинг и изгубилият от двойката Левице/Ларнака – Бенфика/Тбилиси, като е допустимо да настъпят промени след квалификациите за Шампионската лига на ФИБА.

Общо 35 тима от 23 страни се записаха за присъединяване в деветото издание на Купата на ФИБА Европа при мъжете. От тях 13 клуба ще играят непосредствено в постоянния сезон, а останалите 22 ще се състезават в квалификациите. В допълнение, 21 тима от квалификациите на Шампионската лига на ФИБА са декларирали присъединяване в Купата на ФИБА Европа, в случай че не се класират за постоянния сезон на по-силния шампионат, а от тях най-много 20 ще се причислят към постоянния сезон на Купата на ФИБА Европа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР