Шампионът на Аржентина Бока Хуниорс надви трудно с 1:0 Патронато

...
Шампионът на Аржентина Бока Хуниорс надви трудно с 1:0 Патронато
Коментари Харесай

Бока загря с победа за Монументал

Шампионът на Аржентина Бока Хуниорс надделя мъчно с 1:0 Патронато в мач от 13-ия кръг на локалната Суперлига. Единственото попадение на " Бомбонера " пристигна в 82-ата минута, а негов създател беше Кристиан Еспиноса. 23-годишното крило се възползва от подаване на Мауро Сарате, след което прати топката под гредата с мощен удар. Попадението е второ за футболиста с екипа на " генуезците " през тази акция.
El resumen con las jugadas destacadas de #Boca 1-0 Patronato. Imágenes de @argsaf. pic.twitter.com/bYxJfEIYuk
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) November 18, 2018

Наставникът Гийермо Скелото заложи напълно на своите запаси, с цел да пази състава за финала реванш на Копа Либертадорес против Ривър Плейт на " Монументал ". Първата среща приключи 2:2 в дома на Бока. " Мачът на века ", както го дефинират в Аржентина, сковава цялата страна, като всички тръпнат в очакване за развръзката на 24 ноември.
¡El remate de @CriisEspinoza7 y el festejo de la Bombonera! #VamosBoca pic.twitter.com/MgHflM68jQ
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) November 17, 2018
" Милионерите " няма да играят през този уикенд, като точно по тази причина Скелото пусна втория състав, само че там личаха имената на Карлос Тевес, Сарате, Фернандо Гаго, Кардона, Бруфани и вратарят Андрада, който се завърна в игра от първата минута. Стражът беше контузен неприятно на 20 септември против Крузейро (2:0), когато съперник му разруши челюстта.
¡El regreso de Andrada a la Bombonera! pic.twitter.com/XVzb83mVKr
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) November 17, 2018

Титулярният вратар на Бока обаче демонстрира отлична форма, като донесе успеха на своите със ужасно избавяне в 91-ата минута. Още преди почивката 27-годишният пазач на няколко пъти отхвърли играчите на " червено-черните ". " Дали ще играе той или Роси? Андрада сподели доста добра форма, по тази причина ще решим през седмицата ", показа Скелото, който добави: " Нормално е, почитателите цялостен мач да пеят за финала с Ривър. Това се случва за първи път в историята, като всички знаем какво значи. "
Mateo Retegui en su debut oficial en la Bombonera.#VamosBoca pic.twitter.com/Iq8ASaLVzU
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) November 17, 2018

Веднага след попадението на Еспиноса, дебют за клуба направи младият нападател Матео Ретеги, който е наследник на хокейната легенда на Аржентина Карлос Ретеги (луд почитател на Ривър Плейт). 19-годишният таран размени Тевес.

" Жълто-сините " към този момент имат актив от 21 точки от 12 мача, като изостават на осем от водача Расинг.
Патронато пък остана на 23-то място с девет точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР