Шампионът на Англия Манчестър Сити сложи край на серията си

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити сложи край на серията си
Коментари Харесай

Манчестър Сити прекъсна негативната серия във Висшата лига с успех над Лутън, Евертън удари Челси

Шампионът на Англия Манчестър Сити постави завършек на серията си от четири следващи дуела без триумф в британското състезание, откакто в среща от 16-ия кръг надигра с 2:1 като посетител новака Лутън.

Успехът обаче надалеч не пристигна елементарно за " жителите ", които позволиха да изостанат в самия завършек на първото полувреме, когато Андрюс Таунзън достави точно центриране за Елайджа Адебайо и британският нападател с глава от близко даде задатък на домакините.

Футболистите на Пеп Гуардиола дадоха отговор малко, откакто измина първия час игра, когато прецизен за Сити беше Бернардо Силва, който се разписа с технично осъществяване от междинна отдалеченост.

По-малко от три минути след този епизод Сити стигна и до цялостния поврат, а в воин за отбора се трансформира Джак Грийлиш, който получи подаване от Хулиан Алварес.

След този триумф манчестърци остават на 4-ото място в подреждането, само че към този момент са с 33 точки и изостават на четири от водача Ливърпул. В същото време Лутън е 18-и с 9 пункта, като за " шапкарите " днешното проваляне беше трето следващо в шампионата.



В друга среща от 16-ия кръг пък Евертън записа своята трета поредна победа, надигравайки с 2:0 вкъщи състава на Челси.

" Карамелите " нанесоха и двата си удара след почивката, като Абдулай Дюкуре даде задатък за момчетата на Шон Дайш в 54-ата минута.

В добавеното време на мача пък Люис Добин направи резултата 2:0, възползвайки се от неприятно избита топка от стража на гостите Джордже Петрович, който десетина минути по-рано бе заменил титулярния вратар Роберт Санчес, с цел да запише сърбинът своя дебют във Висшата лига.

Този втори гол във вратата на лондончани обаче постави точка на разногласието в този дуел, след който Евертън заема 17-ата позиция с 13 точки, до момента в който Челси е 12-и с 19 пункта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР