Шампионът на Англия Челси победи с 4:2 като домакин Уотфорд

...
Шампионът на Англия Челси победи с 4:2 като домакин Уотфорд
Коментари Харесай

"Челси" трепери до последно срещу "Уотфорд"

Шампионът на Англия " Челси " победи с 4:2 като хазаин " Уотфорд " в зрелищен мач от деветия кръг на Висшата лига на Англия. Успехът за " сините " обаче пристигна доста мъчно, защото 20 минути преди края на срещата играчите на Антонио Конте към момента бяха изоставащи в резултата.

Педро даде задатък на " сините " в 12-ата минута с доста хубав гол. Испанецът получи топката отвън наказателното поле, само че майсторски откри метод да я прати тъкмо в сглобката на гредите, с цел да поведе " Челси " с 1:0.

Домакините продължиха да преобладават, само че в заключителните секунди на полувремето " Уотфорд " изравни. " Стършелите " получиха право да изпълнят тъч надълбоко в половината на " Челси ", а след безредие в наказателното поле топката стигна до Абдулайе Дукуре, който от воле я прати в мрежата на Тибо Куртоа за 1:1.

В 49-ата минута Уотфорд матира защитата на " Челси " за повторно, като създател на попадението този път бе някогашният състезател на " Ювентус " Роберто Перейра.

Конте реши да предприеме промяна на върха на офанзивата на " Челси ", като в игра се появи Миши Батшуай, който размени Алваро Мората. Белгиецът незабавно остави отпечатъка си в мача, като в 71-вата минута възвърне равенството.

Сесар Аспиликуета обаче се трансформира в огромния воин за " сините " в 88-мата минута, когато засече центриране на Вилиян за 3:2. В последните секунди на дуела Миши Батшуай означи и втория си гол в мача, като по този начин оформи и крайното 4:2.

С триумфа " Челси " прекъсна серията си от две поредни загуби в шампионата и се върна на четвъртото място в класирането с 16 точки. " Уотфорд " пък се свлече на пета позиция с 15 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР