Шампионът Манчестър Сити посреща временния лидер Арсенал в дългоочакван сблъсък,

...
Шампионът Манчестър Сити посреща временния лидер Арсенал в дългоочакван сблъсък,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Дерби от върха - Манчестър Сити vs. Арсенал, съставите

Шампионът Манчестър Сити посреща краткотрайния водач Арсенал в дълго чакан конфликт, който може да се окаже решителен за купата в Англия. Голямото дерби от 30-ия кръг на Висшата лига започва в 18:30 часа и ще може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. На уеб страницата също ще проследим мача онлайн.

Тимът на Микел Артета не познава усета на успеха на „ Етихад ” от януари 2015-а година, само че този път се намира в отлична позиция, с цел да нападна трите точки в дома на своя директен съперник за купата.

Арсенал е водач във краткотрайното нареждане с помощта на по-добрата си голова разлика по отношение на Ливърпул, който е втори. „ Гражданите ” са трети с точка по-малко от тях. Ситуацията на върха в класирането може да се промени преди първия съдийски сигнал, защото преди този момент Ливърпул приема Брайтън на своя „ Анфийлд ”.

Сблъсъкът на „ Етихад ” дава обещание същинско представление. Двата отбора се намират в отлична форма. Последната загуба за „ жителите ” датира от декември, като отборът на Хосеп Гуардиола се намира в отлична позиция да нападна требъл за втора поредна година.

В същото време лондончани записаха впечатляващите осем следващи победи за състезание и се насочат към Манчестър след триумф над Порто в Шампионска лига и първо класиране за четвъртфиналите в шампионата от 14 години насам.

Микел Артета изглеждаше оптимистично на конференцията преди дербито. Наставникът на „ артилеристите “ съобщи, че Букайо Сака, Габриел Мартинели и Габриел Магаляеш имат сериозен късмет да са здрави за дуела на „ Етихад ”. Според информациите в последните 10 дни тримата лекуват контузии. Сака напусна лагера на националния отбор на Англия, с цел да продължи в клуба възобновяване си. Мартинели отпадна от представителния отбор на Бразилия. Крилото получи травма при започване на месец март, когато Арсенал завоюва против Шефилд Юнайтед с 6:0.

В същото време Пеп Гуардиола удостовери, че бранителите Джон Стоунс и Кайл Уокър пропущат срещата поради травми.

 /  / 

18:30 часа  |

Висша лига, 30-и кръг

Главен арбитър: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: „ Етихад “, Манчестър, Англия

Стартови сформира на двата тима:

How City line up today
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР