Шампионът Манчестър Сити победи с лекота градския съперник Юнайтед на

...
Шампионът Манчестър Сити победи с лекота градския съперник Юнайтед на
Коментари Харесай

Сити взе солиден аванс срещу Юнайтед за Карабао къп



Шампионът Манчестър Сити победи с лекост градския противник Юнайтед на „ Олд Трафорд” в първи полуфинален конфликт сред двата отбора за Карабао къп. „ Гражданите” се постановиха с 3:1 и взеха солидна преднина преди реванша на „ Етихад” на 29-ти януари.

Всичко в срещата бе решено още през първото полувреме, когато отборът на Пеп Гуардиола осъществя три попадения. „ Червените дяволи” позволиха три гола за 45 минути на „ Олд Трафорд” за първи път от цели 17 години.

Бернардо Силва и Риад Марез бяха точни за Сити, а Андреас Перейра си осъществя автогол. Маркъс Рашфорд съумя да резервира минимални очакванията за своя отбор за реванша, разписвайки се в 70-ата минута на срещата.

Мачът на „ Олд Трафорд” стартира с лек териториален превес за отбора на гостите, които в първите няколко минути владееха топката в по-големи интервали от срещата. Футболистите на домакините избраха да работят на контраофанзива, като при една от тях в 7-ата минута Маркъс Рашфорд бе изведен чудесно отдясно, само че центрирането му не откри негов съотборник на метри от голлинията.

Постепенно играчите на Манчестър Сити доста увеличаваха процентното си притежаване на топката, разигравайки най-вече в центъра на терена и организирайки постепенни офанзиви към вратата на Давид Де Хеа.

Именно при едно такова нахлуване, отборът на Пеп Гуардиола съумя да изненада стража на домакините. Кайл Уокър полови на десния фланг и комбинира с най-близкия до себе Бернардо Силва, който с няколко докосвания настройки топката на левия си крайник и с ювелирен удар по диагонала заби топката под напречната греда, оставяйки Де Хеа беззащитен.

Голът несъмнено стъписа домакините и внесе спомагателен безпорядък в играта им. Рахийм Стърлинг на два пъти опитва шанса си, само че изстрелите му бяха блокираните.

Никой обаче не съумя да спре Риад Марез в 33-ата минута, когато усили преднината на гостите. Бернардо Силва получи в центъра на терена и с доста прецизен пас съумя да изведе алжиреца, който излезе очи в очи с Де Хеа и откакто с лекост преодоля испанеца, прати топката в празната врата за 2:0. Това бе едвам вторият прецизен удар за Сити в мача, който докара и до втори гол.

Играчите на Оле Гунар Солскяр по този начин и не съумяха да намерят отговор на офанзивите от страна на своя съперник и съвсем не успяваха да стигнат до противниковата врата, с цел да застрашат по някакъв метод Браво.

Безсилието на домакините докара и до трети гол в тяхната врата, дело на Андреас Перейра, който си осъществя безразсъден автогол.

След мълнианосна контраофанзива Риад Марез бе изведе в половината на Юнайтед, където бе застигнат от Брендън Уилямс. Футболистът на домакините обаче не съумя да се намеси добре и да избие коженото кълбо от краката на Марез. Топката попадна в Кевин де Бройне, който навлезе в наказателното поле, финтира с лекост Фил Джоунс и стреля към вратата. Де Хеа съумя да парира изстрела, само че топката попадна на пътя на Андреас Перейра, който я засече в личната си мрежа.

Положението бе прегледано с VAR поради претенциите на домакините за нарушаване на Марес против Уилямс, само че в последна сметка голът бе зачетен.

Първият прецизен удар във вратата на Манчестър Сити пристигна едвам в 47-ата минута и бе дело на Брендън Уилямс, който обаче бе толкоз слаб, че не съумя да заплаши по никакъв метод Браво и бе регистриран само за статистиката.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР