Шампионът Лудогорец срази с 4:1 гостуващия Арда в предпоследен мач

...
Шампионът Лудогорец срази с 4:1 гостуващия Арда в предпоследен мач
Коментари Харесай

Лудогорец опустоши Арда в зрелищен мач на „Хювефарма Арена”

Шампионът Лудогорец съкруши с 4:1 гостуващия Арда в предпоследен мач от междинния кръг от родната efbet Лига. Срещата на „ Хювефарма Арена”, изиграната от двата тима, бе изиграна на доста високо равнище от двата тима, само че „ орлите” демонстрираха превъзходството си по отношение на отбора от Кърджали.

Жордан Икоко даде задатък на Лудогорец в осмата минута след неуверена интервенция от Иван Караджов, а в 29-ата Пиерос Сотириу удвои актива за разградчани. Спас Делев понижи пасива за Арда в 36-та минута, само че кипърският нападател на „ орлите” направи 3:1 в 41-ата минута.

През второто полувреме Кирил Десподов осъществя страховит гол от свободен удар и оформи крайното 4:1 в Разград. Победата остави Лудогорец на върха и отборът към този момент е с 39 точки, до момента в който Арад остана девети с 18 точки.

Отзивите след мача:

Страхотна опция се откри за Арда след единствено две минути игра на "Хювефарма Арена ". Топката бе мощно изритана от Иван Караджов мощно напред, а Шакил Пинас отигра едва с глава обратно, извеждайки Спас Делев на стрелкова позиция. Звездата на гостите насочи удар с левия крайник от дъгата на наказателното поле, само че за негово страдание топката мина настрана от вратата, защитавана от Падт. Минути по-късно Делев изиска дузпа, откакто падна в наказателното поле на Лудогорец след контакт с Пластун, само че на повторенията се видя, че бързоногият нападател падна прекомерно леко в съответната обстановка.

В седмата минута "орлите " осъществиха попадение, откакто Мавис Чибота пусна вдясно за Жордан Икоко, а десният защитник на домакините като че ли опита центриране, само че вместо това насочи топката към вратата на Караджов, който не се оправи добре в тази обстановка и позволи попадение - 1:0.

Чибота влезе в наказателното поле на Арда и даде паралелен пас по земя за Сотириу, който от няколко метра пред вратата не съумя да насочи топката към вратата на отбора от Кърджали. В 18-ата Кирил Десподов бе изведен феноменално вляво по офанзивата на Лудогорец от Шакил Пинас. Крилото на домакините напредна и можеше на няколко пъти да шутира към вратата на Караджов, само че не го направи, с цел да може защитник на Арда да блокира капитана на домакините.

В 29-ата Мавис Чибота изведе вдясно Жордан Икоко, който центрира ловко за Пиерос Сотириу, а кипърецът осъществя с глава, само че попадението бе прегледано от ВАР, защото преди центрирането на Икоко голмайсторът до този миг в срещата за домакините, като че ли бе зад последния в защитата. Видеоповторенията обаче демонстрираха, че десният бек на Арда покрива позицията на Икоко.

Десетина преди края на първата част Серджио Падт се намеси доста добре след осъществяване от фаул на Спас Делев и мазета настрана от вратата си. Гостите от Кърджали върнаха едно попадение в 36-ата, откакто Тонислав Йорданов пусна паралелен пас пред наказателното поле за Спас Делев. Нападателят се завъртя, като отстрани Мавис Чибота и насочи мощен удар с левия крайник. Падт не се намеси добре и позволи попадение във вратата си.

В 41-ата минута Кирил Десподов получи съвършено подаване вляво, а капитанът на домакините с нов прекрасен пас изведе Пиерос Сотириу в наказателното поле на Арда. Кипърецът спря топката с десния крайник и шутира с левия, пращайки я във вратата на Арда за трети път.

В 54-та минута Мавис Чибота опита да центрира в наказателното поле на Арда, а конгоанецът насочи топката в ръката на Давид Кики. Реферът Владимир Вълков прегледа ситуацията и анулира решението си за дузпа. Кирил Десподов осъществя страховит гол от свободен удар от извънредно дребен ъгъл в 58-ата, откакто завъртя топката и я прати под напречната греда на Караджов, който не се намеси добре в съответната обстановка.

В 70-ата имаше още една обстановка, в която хората на Станислав Генчев разпростряха скоростна офанзива, която приключи с диагонален удар на Ману, само че той бе настрана. Пет преди края Елвис Ману проби ловко отляво в наказателното поле на Арда и видя с пас по земя Каули Оливейра, само че ударът на бразилеца с левия крайник беше прекомерно слаб, с цел да затрудни Караджов.

FT /

1:0 Жордан Икоко (8)

2:0 Пиерос Сотириу (29)

2:1 Спас Делев (36)

3:1 Пиерос Сотириу (41)

4:1 Кирил Десподов (58)

Рефер: Владимир Вълков (Пловдив)

Стадион: "Хювефарма Арена " (Разград)

Лудогорец (4-2-3-1): 1. Серджио Падт, 6. Шакил Пинас, 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 22. Джордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 23. Кафумана Шоу, 95. Каули Оливейра, 11. Кирил Десподов, 13. Мавис Чибота, 19. Пиерос Сотириу

Резерви: 71. Кристиан Кахлина, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 8. Клод Гонсалвеш, 10. Елвис Ману, 29. Дорин Ротариу, 64. Доминик Янков

Старши треньор: Станислав Генчев

Арда (4-2-3-1): 12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 18. Слободан Рубежич, 24. Алекс Петков, 25. Давид Кики, 77. Илия Юруков, 70. Христо Иванов, 33. Иван Тилев,, 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 9. Спас Делев

Резерви: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 11. Александър Георгиев, 19. Румен Руменов, 29. Георги Атанасов, 37. Жуниньо, 98. Тонислав Йорданов

Старши треньор: Славко Матич
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР