Шампионът Лудогорец разби с 5:0 Спартак (Варна) в мач от

...
Шампионът Лудогорец разби с 5:0 Спартак (Варна) в мач от
Коментари Харесай

Лудогорец вкара пет на Спартак- Варна

Шампионът Лудогорец разруши с 5:0 Спартак (Варна) в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. " Орлите " не оставиха никакви шансове на " соколите ", макар че Анте Шимунджа даде отмора на част от титулярите.

Разградчани си свършиха работата още в първите минути, откакто до 12-ата минута резултатът към този момент бе 3:0. Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Игор Тиаго бяха точни. След почивката паднаха още две попадение дело на Сисиньо и още веднъж Тиаго за крайното 5:0. Спартак от своя страна не съумя да се опълчи с нищо на противника и разумно си потегля с наведена глава от Разград.

Резултатът бе открит от домакините още в 39-ата секунда на мача. Доминик Янков изведе Игор Тиаго в наказателното поле, който пък откри с пас Бърнард Текпетей на празна врата за 1:0.

В петата минута на дуела резултатът към този момент беше 2:0. Рик Джонатан получи топката по левия фланг и откакто напредна в наказателното поле от дребен ъгъл прати топката в мрежата.

Съвсем скоро всякаква конспирация бе решена в мача, откакто задатъкът на Лудогорец стана три гола. Игор Тиаго бе изведен самичък против вратаря. Първият му удар бе избавен, само че при добавката от дребен ъгъл бе прецизен.

В 24-ата минута гостите се отърваха от оставане с човек по-малко. Игор Тиаго се оказа самичък против Иван Дичевски и вратарят излезе отвън наказателното поле, с цел да спре нападателя. При намесата му останаха подозрения за нарушаване против играча на домакините, а също така стражът игра с ръка. Реферът Георги Давидов гледа обстановката посредством ВАР, само че показва благосклонност по отношение на варненци и пощади Дичевски.

В началото на втората част Лудогорец понижи темпото предвид на идната тежка стратегия на отбора идните седмици. В игра се появи новото попълнение Якоб Пиотровски, който бе притеглен от Фортуна Дюселдорф.

Все отново в 76-ата минута пристигна четвъртото попадение във вратата на Спартак. Тиаго изведе технично Сисиньо в наказателното поле и десният бек осъществя невъзмутимо.

Десетина минути преди края на мача резултатът стана 5:0. Пиотровски стреля от отдалеченост, Дичевски мазета, само че Тиаго добави от лесна позиция, с цел да вкара втория си гол за вечерта.

Така Лудогорец не срещна никакви проблеми против Спартак (Варна) и справедливо и без доста старания стигна до изразителния резултат. Гостите пък очевидно към момента не съумяват да се приспособяват към елита и ще би трябвало да подобрят доста представянето си, в случай че желаят да запазят мястото си в efbet Лига.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР