Шампионът Лудогорец постигна минимална победа с 1:0 над литовския шампион

...
Шампионът Лудогорец постигна минимална победа с 1:0 над литовския шампион
Коментари Харесай

Лудогорец пропусна да разгроми Жалгирис -

Шампионът Лудогорец реализира минимална победа с 1:0 над литовския първенец Жалгирис (Вилнюс) в първи мач от плейофния кръг на шампионата Лига Европа. Разградчани изиграха едно вихрено първо полувреме, в което рано-рано откриха резултата с помощта на автогол. След това три пъти удариха гредите, изпуснаха още 2-3 чисти обстановки и пропуснаха да разгромят своя противник.

Но в последна сметка при едно второ полувреме с много по-нисък интензитет резултатът се резервира и литовците си потеглиха с комфортен резултат да преодолеят Лудогорец. Реваншът е на изкуствения терен във Вилнюс другата седмица.

Голмайстор номер 1 на българския народен тим Димитър Бербатов седна на трибуните на стадиона, с цел да гледа срещата.

Лудогорец стартира шеметно срещата и още в 110-ата секунда на срещата към този момент водеше с 1:0. Защитникът на гостите Иван Татомирович си вкара автогол, откакто отклони с глава топката след остро центриране от свободен удар на Кирил Десподов. Атаките продължиха и в 10-ата минута от три метра Игор Тиаго прати топката в ръцете на вратаря. Само след още три минути Десподов уцели гредата, откакто извърши свободен удар.

Минута по-късно разградчани удариха за повторно гредата, този път посредством Антон Недялков, засякъл с глава центриране на Десподов от ъглов удар. В 29-ата минута Десподов стреля от 3 метра в гредата, просто необикновен пропуск на празна врата след подаване на Бърнард Текпетей.

Поведението на двата тима до края на първото полувреме не се промени и разградчани бяха тимът, който създаваше забавните рискове. Но вратарят на Жалгирис имаше шанса да не вади повече топката от мрежата до края на полувремето.

След почивката гостите от Литва излязоха малко по-напред по терена, сътвориха и няколко офанзиви. В 58-ата минута извършиха и първия си корнер, само че Ойевуси с глава стреля над гредата от 4-5 метра. Но в 60-ата минута Лудогорец пропусна нова опция и отново мрез Игор Тиаго. Кирил Десподов от корнер постави топката на главата му, само че бразилецът я заби в земята и оттова тя излезе в навън.

В 65-ата минута гостите по знамение не изравниха. Бразилецът Ронан Оливейра получи топката на лявото крило, с един финт принуди легналия на шпагат Сисиньо да отлети към аутлинията и стреля. Но притичалият Антон Недялков подложи крайник и избави сигурен гол.

В 88-ата минута при опит да овладее топката резервата Матиас Тисера нападна прекомерно жестоко вратаря на гостите и му разруши носа и скулата. Гретмонас трябваше да продължи играта с тампони в носа и бинтована глава.

В 98-ата минута Десподов направи още един пропуск, откакто беше изведен по диагонала самичък против вратаря на гостите. Крилото на лудогорци напредна, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала. Вратарят Гертмонас обаче избави с крайник. Пред Десподов имаше алтернатива да комбинира с Жоржиньо Интима, който реагира разочаровано, че е пропуснат за подаването.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР