Шампионът Лудогорец победи с 2:1 Славия в мач от 20-ия

...
Шампионът Лудогорец победи с 2:1 Славия в мач от 20-ия
Коментари Харесай

Гол в добавеното време спаси Лудогорец

Шампионът Лудогорец победи с 2:1 Славия в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. “Орлите ” стигнаха до успеха в 93-ата минута, когато резервата Нонато донесе триумфа. Преди това Спас Делев бе разкрил за разградчани, а Тони Тасев бе изравнил за “белите ”.

Към момента Лудогорец заема втора позиция в класирането с 46 точки - на четири от водача ЦСКА, тъй че “орлите ” нямат право на неточности, в случай че желаят да преследват следващата си купа. Славия от своя страна сега е на четвърта позиция с 35 точки и е в добра позиция за присъединяване в първата шестица и битка за евротурнирите.

Първата заплаха в мача пристигна в осмата минута, когато Игор Тиаго получи топката на стрелкова позиция, само че ударът му мина около гредата. Малко по-късно Якуб Пиотровски стреля мощно и тъкмо, само че право в Светослав Вуцов.

В 18-ата минута резултатът бе открит. Аслак Фон Витри откри в наказателното поле Доминик Янков, който върна обратно към точката на дузпата, където Тиаго пропусна за връхлитащия Спас Делев, който без да се бави осъществя.

В 29-ата пристигна първата заплаха за Славия. Центриране отдясно и Ахмед Ахмедов засече с глава, само че Серджио Падт избави с една ръка.

В 55-ата минута Славия още веднъж бе покрай равнене, откакто Натан Гасама не съумя да насочи топката от към метър от голлинията след едно безредие.

Четвърт час преди края на мача гостите изравниха. Ертан Томбак изпревари Антон Недялков за една топка в наказателното поле и двамата паднаха. Първоначално съдията Никола Попов отсъди нарушаване на атакуващият футболист, само че след обзор от ВАР реши, че играчът на Славия е стигнал пръв до кълбото и отсъди дузпа. Зад топката застана Тони Тасев и невъзмутимо изравни.

В 90-ата минута Спас Делев центрира в наказателното поле, където Натам Гасама докосна финален топката преди тя да излезе, само че Никола Попов даде навън, което ядоса играчите на разградчани.

В добавеното време на срещата Педро Нареси нанесе мощен изстрел от съвсем от дъгата на наказателното поле, само че топката се удари в напречната греда.

В третата минута на добавеното време след центриране от корнер отбраната на Славия не се оправи, топката стигна до Якуб Пьотровски, който се оправи с Валентин Петров и я прати към Густаво Нонато, а бразилецът с глава матира Вуцов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР