Шампионът Лудогорец и носителят на националната купа Ботев (Пловдив) излизат

...
Шампионът Лудогорец и носителят на националната купа Ботев (Пловдив) излизат
Коментари Харесай

Лудогорец и Ботев отново в битка за трофей

Шампионът Лудогорец и носителят на националната купа Ботев (Пловдив) излизат довечера в дуела за Суперкупата на България. И двата отбора към този момент навлязоха в игрови темп поради присъединяване си в евротурнирите. За " канарчетата " то завърши с отпадането от Маритимо, а Лудогорец ще се включи в плейофите за Лига Европа, където го чака литовският Судува.

Разградчани имат да си връщат на " жълто-черните " за загубата във финала за Купата на България през май, когато отстъпиха с 1:2. Тогава головете за пловдивчани означиха Антонио Вутов, който мина в Левски, и Омар Косоко, който преди два дни беше продаден в ОАЕ. " Орлите " пък ще бъдат без Джонатан Кафу, откакто бразилецът по-късно през днешния ден ще бъде показан като ново попълнение на Бордо.

Ботев в никакъв случай не е печелил Суперкупата, а Лудогорец го стори два пъти - през 2012 и 2014 година. Вторият път разградчани надделяха точно Ботев, а мачът още веднъж се игра на стадион " Лазур " в Бургас.

Мястото на Кафу по десния фланг на офанзивата на Лудогорец ще заеме Върджил Мисиджан. Офанзивното каре на първенците ще добавят Вандерсон, Марселиньо и Клаудиу Кешерю. Двойка вътрешни халфове ще са Анисе Абел и капитанът Светослав Дяков. Четиримата бранители пред вратаря Хорхе Броун ще са Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун и Натанаел Пимиента. След почивката се чака дебют да направи новото попъление Яцек Горалски.

Добрата вест за Ботев е завръщането на звездата Тодор Неделев, който лекуваше контузия. Аут поради наказване обаче е Йордан Минев. Ветеранът няма да може да се изправи против някогашния си отбор, а вместо него ляв бек ще е Лазар Марин. Бразилецът Фелипе Бризола ще се появи в титулярния състав и ще работи на позицията на Косоко, а на върха на офанзивата ще играе Фернандо Виана.

Това ще е петият следващ мач за Суперкупата без присъединяване на софийски тим. При тъждество в постоянното време, няма да има продължения, а незабавно ще се извършват дузпи.

Суперкупа на България

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПД)

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Броун; Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел; Дяков, Анисе; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: Г. Дерменджиев
БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, Генев, Димов, Марин; Меледже; Неделев, Балтанов, Бризола, К. Стоянов; Виана
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: " Лазур ", Бургас
НАЧАЛО: 20:00 часа

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР