Шампионът Бъки победи гостуващия Свиленград с 31:29 (15:13) в дербито

...
Шампионът Бъки победи гостуващия Свиленград с 31:29 (15:13) в дербито
Коментари Харесай

Шампионът Бъки спечели дербито срещу Свиленград в женското хандбално първенство

Шампионът Бъки победи гостуващия Свиленград с 31:29 (15:13) в дербито от четвъртия кръг на женското хандбално състезание. Двубоят беше повтаряне на миналогодишния край за купата, като габровки още веднъж победиха и оглавиха класирането с цялостен актив от 6 точки. Свиленград позволи първо проваляне през сезона и към този момент е втори с 5 точки и мач повече.

Срещата стартира оспорвано с замяна на водачеството. Гостенките поведоха с 4:2 в осмата минута, само че малко по-късно позволиха поврат до 4:6, след което с нова добра серия дръпнаха с 13:8 10 минути преди почивката. Тук, обаче, една от лидерките на Свиленград Стефка Агова, която имаше четири гола до този миг, получи мускулна контузия и трябваше да напусне наложително игрището.

Бъки се възползва от объркването в редиците на противника и със седем следващи гола до края на полувремето още веднъж взе преднина от 15:13. След почивката габровки усилиха задатъка си до 19:14 в 36-ата минута, само че последователно със страхотна игра на другата лидерка на гостите Кристина Миланова тимът на Свиленград редуцира пасива си и 20 секунди преди края имаше нахлуване при 29:30.

Вицешампионките не съумяха да осъществят, а в последвалата контраофанзива Мари Томова реши всичко в прецизен изстрел със сирената. Габриела Цонева беше най-резултатна за триумфа с 8 попадения, а Томова се разписа 7 пъти. Една от водещите състезателки на Бъки Лидия Ковачева имаше неприятен ден и не съумя да вкара нито един път. За Свиленград с 14 попадения се отличи Миланова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР