Шакур Стивънсън вече не е шампион в категория супер перо.

...
Шакур Стивънсън вече не е шампион в категория супер перо.
Коментари Харесай

Отнеха титлите на шампиона в категория супер перо

Шакур Стивънсън към този момент не е първенец в категория супер перо. Титлите на боксьора от WBC и WBO бяха отнети откакто не съумя да премине кантара, преди отбраната им против Робсън Консейсао. Стивънсън, който не тряваше да тежи повече от 58,9 кг., сподели на кантара 59,5 кг. Той имаше два часа да смъкна тежестта до нормата за категорията, само че тима му реши, че това е невероятно.

„ Дадох всичко от себе си “, разгласи Стивънсън в Туитър. „ Професионалист съм през цялата си кариера и съм се справял с тежестта, само че тялото ми към този момент не може да падне до 130 паунда. Здравето ми е на първо място. Ще се преместя в категория лека за идващия ми мач “.

I gave it my all. I’ve been professional my whole career and made weight, but my body just can’t make 130 anymore. My health has to come first. I’m moving up to 135 in my next fight.
— Shakur Stevenson (@ShakurStevenson)
Боят в събота, който трябваше да се състои в Ню Джърси, ще се организира, само че единствено Консейсао може да има купите. Той закова кантара на 129, 6 паунда и влезе в ограничаването.

25-годишният Стивънсън има 18 победи от 18 мача и 9 нокаута. Определян е като една от изгряващите звезди на бокса. Олимпийският сребърен медалист победи двама някогашни първенци неотдавна – Оскар Валдес и Джамел Херинг. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР