Шахрам Пурсафи е името на иранския агент, когото от ФБР

...
Шахрам Пурсафи е името на иранския агент, когото от ФБР
Коментари Харесай

ФБР издирва ирански заговорник, подготвящ убийството на Джон Болтън

Шахрам Пурсафи е името на иранския сътрудник , който от ФБР търсят по обвиняване, че е провел скрит план за ликвидиране, съобщи АП.

Той е подготвял ликвидирането на Джон Болтън - някогашният консултант на Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност.

Предполага се, че Шахрам Пурсафи, който е член на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война на Иран, желал да отмъсти на Болтън за американския въздушен удар, при който.

Генералът командваше елитните ирански сили " Кудс ", преди да бъде погубен през януари 2020 година. Джон Болтън благодари в особено изказване на ФБР и на американското министерство на правораздаването за работата им по случая.

Матю Олсън, който дава отговор по въпросите за националната сигурност в Министерството на правораздаването, разяснява, че за първи ФБР разкриват ирански скрит план за възмездие на територията на Съединените щати.

От своя страна Джон Болтън разгласи, че е несъмнено, че иранските управници са лъжци, терористи и врагове на Съединените щати. От Иран дефинираха повдигнатите обвинявания против Шахрам Пурсафи за безпочвени и смехотворни.
 Тръмп: Демократите, защитаващи Солеймани, са
Тръмп: Демократите, защитаващи Солеймани, са " срам "

Позиция на президента

Говорител на външното министерство на Техеран бе безапелационен, че Иран най-решително предизвестява да не се подхващат никакви дейности против иранските им жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР