Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни

...
Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни
Коментари Харесай

Борисов: Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване

" Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни конференция беше подбудена от един разбор във вестник „ Сега ”. На базата на него излязоха всички тези цифри, времето на пиара от дълго време мина, близо година те са ръководещи и не може до момента в който бяха министри да не виждат тези цифри ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция на партията.

" Промяната продължава, а за последния месец новото държавно управление е похарчило 9 милиарда лева за един месец - 9 милиарда за декември и това да остане прикрито от медиите, да не се приказва за 9 милиарда рекордни разноски. Аз настоявам, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, дори и велоалея няма да създадат, сподели още Борисов. " Продължаваме да сме без бюджет и проект за възобновяване ", напомни той.
Скандалът с контракта за евтиния газ от Азербайджан и Булгаргаз става все по-голям
Да, " Булгаргаз " сезира ДАНС на 21 декември по отношение на изтекла информация по клаузи от контракта с азерския снабдител на газ. Това е не...
Прочети повече
Той се обърна към медиите, като изясни какви биха били новинарските заглавия, в случай че ГЕРБ управляваше както четворната обединението. " Продължаваме месеци наред да сме първи в света поради коронавирус. Рекордни цени на нафта, бензин. Скок на инфлацията ", сподели Борисов.

Добавките за пенсионерите също станаха обект на коментар от страна на Борисов. " Излъгаха в предизборната акция, че ще дадат 120 лв. на пенсионерите, а дадоха 60 лв. ", сподели Борисов. 

Той разкритикува и неналичието на надзор по практикуване на ограниченията против ковид. " По празниците видяхте ли някъде да се изисква зелен документ, видяхте ли някъде да се съблюдават ограничения? ", попита водачът на ГЕРБ по отношение на растящия брой на новозаболелите.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и договорите за азербайджански газ. " Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме дружно европейските игри в Баку,
Лобисти нападат Булгаргаз в полза на Русия?
Документи, с които EURACTIV България твърди, че разполага, свидетелстват за опасенията на държавната газова компания " Булгаргаз ", че за...
Прочети повече
" 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, с цел да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за бистрота и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да откри кой изтече контракта с азерите, тъй като те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се откри провинен подозренията са, че се прави съзнателно ", безапелационен бе той.

Делян Добрев също заподозря съзнателно деяние, което да заплаши връзките ни с Азербайджан. Той изясни, че се работи по развалянето на контракта, с цел да може да се сключат контракти с частни сдружения. " Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, по тази причина е клаузата за конфиденциалност, приключването на този контракт не е детска игра. 8 години не изтече на никое място, а незабавно след идването на новото държавно управление това се случи. Това заплашва нашата енергийна диверсификация и връзките ни с Азербайджан ", сподели още Делян Добрев.

Той уточни, че е схванал, че за нов началник на КЕВР от " Продължаваме промяната " готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно обагрен и незапознат дефинира Добрев сътрудника си за този пост.  

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ съобщи, че смяната е в отрицателен тренд и слагане на отрицателни върхове. Промяната докара до 9 милиарда голословни разноски, сподели още Иванов. " 2021 година 4 милиарда лева рекорден недостиг. 2017 година държавното управление на ГЕРБ имаше остатък от съвсем 1 милиарда лева След това по-доброто обмисляне докара до уравновесен бюджет. До 3,5 милиарда лева през 2021 година, когато бяхме в рецесия и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като съпротива ще посочваме слабостите и ще желаеме разговор. Но мисля, че отговорите на господин Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация. Мисля, че това с партии шах няма да се реши ", сподели депутатът Александър Иванов. 
Каримански: Бюджетът влиза за разискване в края на януари
Очаквам бюджетът за 2022 година да влезе за разискване в пленарна зала в последната седмица на януари. На 6 януари ще има взаимно засе...
Прочети повече
 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР