Сгушен в сърцето на Мадрид, Sobrino de Botín е не

...
Сгушен в сърцето на Мадрид, Sobrino de Botín е не
Коментари Харесай

Sobrino de Botín, Мадрид и това ли е най-старият ресторант в света

Сгушен в сърцето на Мадрид, Sobrino de Botín е освен един от обичаните заведения за хранене на Ърнест Хемингуей, само че едно особено място, цялостно с толкоз доста история.

Sobrino de Botín отваря порти през 1725 година от френския готвач Жан Ботин и брачната половинка му и от този момент не е преставал да работи. Според Книгата на върховете на Гинес това е най-старият ресторант в света. Днес Sobrino de Botín се слави със своята домашна кастилска кухня.

Името му е променено от Casa Botín на Sobrino de Botín ( " Племенникът на Ботин " ), когато госпожа Ботин умира и нейният племенник поема ръководството. В момента ресторантът е благосъстоятелност на семейство Гонсалес.

Sobrino de Botín е на четири етажа и има три трапезарии, които носят имената Bodega, Castilla и Felipe IV.

Най-известните ястия са cochinillo asado (печено прасенце) и cordero asado (печено агне). Ресторантът получава млади прасенца от Сеговия и агнета от Сепулведа три до четири пъти седмично.

И агнетата, и прасетата се пекат в съвсем 300-годишната пещ на дърва, което придава на месото необикновен усет - с хрупкава коричка извън и нежно изпечено от вътрешната страна.

Хемингуей е толкоз мощно впечатлен от ресторанта, че го увековечава в една от новелите си, озаглавена " И изгрява слънцето ". В книгата той написа: " Обядвахме горе в Botín. Това е един от най-хубавите заведения за хранене в света. Ядохме младо печено прасе и пихме вино от Риоха. "

" Миди Ботин " е друго известно ядене, което се подготвя в специфичен домакински сос от лук, пипер от люта чушка, чесън, изсъхнало бяло вино, червен пипер, доматено пюре и дафинов лист, пишат от Business Insider.

Що се отнася до цените, за качеството на храната и статута на заведението, са си напряко прилични. Специалитетите - младо агнешко или младо свинско, поднесено със запечени картофи, коства към 25 евро. Ако имаме шанс, ще можем да се насладим и на испанска музика онлайн, която заведението предлага в някои от вечерите.

При идната аудиенция на Мадрид, сигурно ще си отделим време, с цел да поглезим небцето и стомаха си в най-стария ресторант в света. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР