Сградите, в които няма да се правят преустройства, ремонти или

...
Сградите, в които няма да се правят преустройства, ремонти или
Коментари Харесай

Важна информация за паспортизацията на сградите

 Сградите, в които няма да се вършат преустройства, поправки или някакви други строително-ремонтни действия, няма да се нуждаят от паспорти. Изготвянето на документите на постройките ще е за сметка на притежателите на съответните обекти.

Това афишира служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. в изявление по отраслови тематики, направено от пресцентъра на министерството, пише " Монитор ".

Арх. Комитова не е съгласна, че за " всички здания наложително би трябвало да се изготвят паспорти, защото по настоящото законодателство паспорт на постройка се изготвя единствено тогава, когато се планува осъществяване на строително-ремонтни действия по нея.Сградите и обектите от цялата инфраструктура, за които няма желание да се правят строително-монтажни работи, нямат потребност от паспорт “.

Новият министър разгласи, че комисия ще извърши инспекция на работата на структурите в министерството. Част от инспекцията са и компаниите, които са получавали възлагане от " Автомагистрали “ ЕАД, " защото обществото доста се интересува от тази тематика “.

По думите на арх. Комитова няма място за терзание за осъществяването на значими планове като автомагистрала " Хемус “, модернизацията на пътя Видин – Ботевград. " Тези планове ще бъдат приключени. Не мога да предскажа в какъв интервал, само че споделям надълбоко схващането, че най-лошото строителство е незавършеното строителство. То е и най-скъпото “, споделя министърът в изпратеното на медиите изявление.

Но променти са нужни в санирането. Арх. Комитова не счита, че досегашния модел на финансиране, коствал 2 милиарда лв., е неупотребим към новата стратегия за саниране, която е част от Плана за възобновяване и резистентност.

Промени са нужни в контрола, както и в метода на възобновяване на постройките: " Ние към този момент не можем да мислим за нормално саниране на здания “, споделя служебният министър, само че показва поддръжка след въвеждане на промени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР