Сгради се запалиха след изригването на исландския вулкан. Видеоклип показва

...
Сгради се запалиха след изригването на исландския вулкан. Видеоклип показва
Коментари Харесай

В Исландия лавата залива къщи след изригването на вулкан

Сгради се възпламениха след изригването на исландския вулкан. Видеоклип демонстрира по какъв начин пламъци обгръщат къщи. Фонтани от разтопена лава и пушек изригват от пукнатини в земята в обширна област, разпростряла се покрай град Гриндавик.

Вулканът, който изригна през вчерашния ден покрай исландското рибарско пристанище Гриндавик, е изпепелил минимум три къщи. 

Експерт се притеснява, че „ най-лошият сюжет " се е трансформирал в действителност в Исландия, защото лавата е унищожила  домовете на хората, оповестява „ Индипендънт ".

Исландската метеорологична работа заяви, че вулканът в югозападната част на страната е изригнал за повторно за по-малко от месец в неделя.

По-късно се образува нова цепнатина, сподели синоптикът, като лавата се влива в рибарския град и е запалила минимум три къщи.

Близо 4000 поданици бяха евакуирани, само че няма данни за ранени или починали.

Изригването прекъсна електричеството и топлата и студената вода в Гриндавик, оповестиха управляващите, само че полетите на самолетните компании не бяха наранени.

Ръководителят на службата за гражданска отбрана и ръководство на изключителните обстановки на Исландия Видир Рейнисон сподели, че изригването е най-сериозната опасност, подбудена от вулканично изригване в Исландия от януари 1973 година







Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР