Сградата, в която ще се помещава общинският изолатор за кучета

...
Сградата, в която ще се помещава общинският изолатор за кучета
Коментари Харесай

Дейностите по изграждане на изолатор за кучета във Враца са във финална фаза

Сградата, в която ще се обитава общинският изолатор за кучета е изцяло приключена, като следва оборудването на пространствата. От началото на месеца стартираха и процедурите по закупуване на терен, откъдето ще се зарежда приютът с електрическа енергия.
Строително-ремонтните дейности на обекта са осъществени в сходство с всички условия като са обособени профилирани пространства за реализирането на ветеринаро-медицински надзор.
В ход е и процедурата по назначение на дипломиран личен състав от ветеринарни лекари, техници и лица, които ще се занимават с развъждането на на кучетата.
Капацитетът на приюта е над 100 кучета, като там предпочитано ще бъдат настанявани освен бездомни животни, само че и такива, за които има сигнали, че демонстрират експанзия и основават предпоставки за възникването на произшествия.
Екипът на общинския изолатор ще си сътрудничи интензивно с представители на неправителствения бранш, като главната цел е да се обезпечи опция за осиновяване. Същевременно, жителите ще могат да посещават приюта, да разхождат четириногите и при предпочитание – да ги осиновят.
Община Враца продължава и осъществяването на програмата за преодоляването популацията на бездомните кучета, като животните се чипират, кастрират и обезпаразитяват от мобилни групи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР