Сградата, в която е планирано да се помещава Националната педиатрична

...
Сградата, в която е планирано да се помещава Националната педиатрична
Коментари Харесай

Опасна ли е сградата, предвидена за Национална педиатрична болница?

Сградата, в която е планувано да се обитава Националната педиатрична болница не дава отговор на актуалните извиквания за качество и сигурност. Това съобщи инж. Иван Каралеев – ръководител на Камарата на инженерите в капиталовото планиране.
По думите му " стандартите и нормативните актове демонстрират минималните условия,  а ние се стремим към качество. Основната цел би трябвало да бъде качеството. Видимо един подобен градеж е прокиснал повече от 40 години на въздействието на атмосферните условия. Трябва да се имат поради и актуалните условия. Сградата няма да е за една-две годни, а най-малко за половин век, " посочи още Каралеев в изявление за bTV.
Освен това специалистът добави, че е значим и интериорът, и ел. инсталациите.
По думите му на постройката би трябвало да се направи механически паспорт за положението ѝ. В отчет на Министерство на здравеопазването се показва, че през февруари 2019 година постройката е обследвана, като заключението е, че градежът може да бъде приключен след привършване на строително-възстановителни действия.
" При реализирането на една концепция би трябвало да се има поради добре написано техническо задание, което да облече в съответната форма и да извърши със наличие. ", добави инж. Каралеев.
Детският пулмолог доктор Елена Георгиева, взела участие в Инициативния комитет за основаването на Национална детска болница, уточни, че задачата им е била да се обединят функционалности на разнообразни здравни заведения.
" Мен ме тормози, че преди 10 години има изрично умозаключение, че постройката е негодна, а в този момент се оказва, че градежът е кадърен . Кое е вярното – аз не знам, тъй като съм доктор, само че най-вероятно тук има потребност от нова експертиза. ", разяснява още Георгиева. 
Тя добави, че е значима и ситуацията - стаите да са просторни, да има парк, което е от изключителна значимост за положението на болните деца и тяхното предпочитание да оздравеят.
Преди дни стана ясно, че публичната поръчка за детската болница е спряна. Вижте за какво в материала ТУК
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР