Сградата се намира на голяма територия. Тя е стоманобетонна, монолитна,

...
Сградата се намира на голяма територия. Тя е стоманобетонна, монолитна,
Коментари Харесай

Събарят незаконната постройка на Румен Гайтански - Вълка край яз. Искър

Сградата се намира на огромна територия. Тя е стоманобетонна, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, греди и плочи, като стените са тухлени зидове. Обектът се намира в гора на 200 м. от източния бряг на язовир " Искър " върху повърхност от 1.5 дка,

Заради денивелацията на градежа е построена и подпорна стена с дължина към 100 м. Теренът е възложен за ръководство на “Югозападно държавно дружество “ Директива за птиците – Териториално отделение Държавно ловно стопанство “Искър “. Строежът е осъществен от “Био Майнинг “ АД.

Фирмата строител и ловното стопанство са обжалвали, само че не са показали доказателства за законността на градежа. Срокът за доброволното унищожаване на постройката е 60 дни. Ако това не се случи, градежът ще бъде отстранен наложително, показват от Направление “Архитектура и градоустройство” към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Решението обаче предстои на обжалване и то може да бъде атакувано в съда, както евентуално ще стане. Причината - това не е първият сходен случай. През октомври предходната година две възражения след инспекция на място на регион “Панчарево” установяват, че градежите са противозаконни. Гайтански праща несъгласие до ГН “Архитектура и градоустройство”, които в последна сметка удостоверяват същото.

Румен Гайтански - Вълка е едно от скандалните имена в обществено-политическия живот у нас. Последният път, в който той изплува на гребена на медийния поток, бе при разкритията за отпуснатите многомилионни заеми от Българската банка за развиване на шепа компании, близки до властта. Твърди се, че някои от тях са свързани точно с Гайтански.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР