Сградата на Телефонната палата в центъра на София е продадена

...
Сградата на Телефонната палата в центъра на София е продадена
Коментари Харесай

Братът на Валтер Папазки купи за 22 млн. Телефонната палата от Васил Божков

Сградата на Телефонната палата в центъра на София е продадена за 22 милиона лв. на „ ГПП Мениджмънт “ ЕООД. Досега неин притежател беше Васил Божков, само че парцелът не можеше да се продаде, поради наложени възбрани от страната. Те са отпаднали с утвърждението и под надзора на българския съд в намерено произвеждане по неплатежоспособност и разпродажба на предходния притежател и съгласно напътствията на синдика.

„ Плановете на вложителя плануват да се укрепи структурата, защото сега не дава отговор на актуалните земетръсни правила. Намеренията ни според бъдещото предопределение на постройката плануват тя да се трансформира в многофункционална постройка, като в същото време се резервира историческото й лъчение “, настояват от „ ГПП Мениджмънт “ в известие до медиите.

Бившият хазартен необут Васил Божков възнамеряваше да трансформира Телефонната палата в музей на своята огромна сбирка от антики и картини.

Реалният нов притежател на постройката е предприемачът Георги Папазки, обвързван с една от огромните компании за онлайн залози – „ Уинбет онлайн “. Васил Божков купи Телефонната палата от БТК („ Виваком “) посредством сдружението „ НГ Пропърти “ (собственост на „ Ню Геймс “) за 33.9 млн. лева през 2017 година Тази компания на Божков организираше „ Националната лотария “ с търкането на талони, която беше закрита при започване на 2020 година, а притежателят ù отлетя в Дубай.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР