Сградата на някогашните царски конюшни ще бъде възстановена в нейния

...
Сградата на някогашните царски конюшни ще бъде възстановена в нейния
Коментари Харесай

Главният архитект на София: Царските конюшни ще бъдат възстановени

Сградата на тогавашните царски конюшни ще бъде възобновена в нейния достоверен тип. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия основният проектант на София Здравко Здравков и добави, че би трябвало да се ревизира кой е действителният притежател на постройката и със заповед на Йорданка Фандъкова да се разпореди инспекция.
,,Винаги има подозрения, че такива пожари са умишлени, само че ние желаеме да я възстановим, тя елементарно може да бъде възобновена. Необходими са единствено финанси'', уточни още Здравков и добави, че в случай че не бъдат открити притежателите, ще бъдат употребени обществени средства за възобновяване на постройката.
,,Повечето от тези здания са построени в историческия център и новите им притежатели би трябвало да запазят техния достоверен образ, само че както виждаме вместо това ги оставят в безстопанствено положение'', уточни той.
Главният проектант съобщи, че не знае дали постройката е била застрахована от нейния притежател, не се знае и кой е той.
,,Не знаем дали ще горят още такива здания. Ние даваме своите наставления и притежателите би трябвало сами да поставят грижи за тяхната поддръжка'', приключи Здравков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР