Сградата на най-старото висше училище в България, както и тази

...
Сградата на най-старото висше училище в България, както и тази
Коментари Харесай

Сградата на Софийския университет се нуждае от цялостен ремонт

Сградата на най-старото висше учебно заведение в България, както и тази на университетската библиотека, са в извънредно тежко положение. Сградата деградира, а покривът е един от главните проблеми, Това заяви  проф. Георги Вълчев пред БНР.

По думите му е нужна цялостна реорганизация. Той акцентира, че даже дървената структура над Аулата е компрометирана. Според него има сериозен риск да се стигне до тежки провали.

Вълчев акцентира, че все още няма пространства, които да не се употребяват, само че има такива, които са с тежки провали от течове . По думите му предварителните планове демонстрират, че за повсеместен ремонт на постройката на университета и библиотеката ще са нужни сред 80 и 100 млн. лв.. Той изрази мнение, че реконструкцията би лишила към 4-5 години.

Проф. Вълчев изрази вяра, че университет ще получи поддръжката от страната , с цел да се върне достолепието на постройката. Ако не срещнат нужното схващане, груповите органи на Университетът могат да вземат решение за митинги, добави той.
 Сигнали за бомба в Софийския университет и Съдебната палата Обновена
Сигнали за бомба в Софийския университет и Съдебната палата

Полицейски екипи ревизират сградите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР