Сградата на Младежкия дом в Пазарджик няма нужда от коментар.

...
Сградата на Младежкия дом в Пазарджик няма нужда от коментар.
Коментари Харесай

Асен Василев от Пазарджик: Ще трябва доста време, докато си вземем държавата обратно

Сградата на Младежкия дом в Пазарджик няма потребност от коментар. Вчера видяхме фиктивен ремонт за 6 млн. лева Сега виждаме постройка, която е боядисана в нарушаване на Закона за културното завещание, без социална поръчка, изхарчени са едни пари. Това съобщи от Пазарджик Асен Василев от " Продължаваме промяната ", представен от novini.bg.

Кметът щял да бъде санкциониран. Откъде ще заплати - отново от локалните налози и такси, от парите на жителите. Цялата страна е превзета от феодална система, вградена последните 30 години, само че последните 12 години доста настойчиво. Тази борба няма да я спечелим за един или два дни, би трябвало да работим доста съществено. Започнахме да вършим първите крачки, само че ще отнеме много време, до момента в който си довършим работата и си вземем страната назад, означи Василев.
Преди няколко месеца постройката на Младежки дом Пазарджик беше с бяла мраморна фасада, в този момент виждате по какъв начин е боядисана. Това се случи без публично разискване, без да желано мнението на пазарджиклии. Това сподели Петър Кулински част от листите на " Продължаваме промяната ".

Беше еднолично решение на локалната администрация да бъде оцветен бялата мраморна фасада с тези цветове. Това е образец за локален феодализъм. Това беше една от идеите и продължава да бъде такава на локалната организация на " Продължаваме промяната " в 47-то Народно заседание. Ние се ангажирахме с този проблем, откакто бяхме сигнализирани от жителите на Пазарджик. Повдигнахме тематиката до министъра на културата, извикахме господин Атанасов на парламентарен надзор в Народното събрание. От неговия отговор стана ясно, че ремонтът на тази постройка е осъществен в нарушаване на Закона за културното завещание. Липсва план, той не е координиран с Министерство на културата. Нарушение на закона от страна на локалната администрация. Ангажирали сме се да следим, че локалната администрация ще бъде санкционирана за този акт и ще бъде задължена да почисти фасадата, сподели още Кулински.

По думите му това е един образец по какъв начин локалната власт взимат решения без да се преценяват с мнението на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР