Сградата на детска градина Елица, която се намира на на

...
Сградата на детска градина Елица, която се намира на на
Коментари Харесай

Здравко Димитров вика общинските съветници да видят затворен...

Сградата на детска градина " Елица ", която се намира на на ул. " Орфей " 10 в регион " Западен ", затвори за спешен ремонт. Преди той да стартира обаче кметът Здравко Димитров дойде на място, с цел да инспектира положението й. Заедно с него бяха и неговите заместници Пламен Райчев и Стефан Стоянов.



Причината за ремонтните действия са течове и влага в постройката. Мазилката на всички места се лющи, а миризмата е страшна, има и влага. До затварянето се стигнало след инспекция на РЗИ. Покривът последно е ремонтиран през 2015 година с пари от фонд " Козлодуй ", само че интервалът на всички гаранции е минал. Преди 2 години обаче той още веднъж протича. За да бъде ремонтирана забавачката ще са нужни 80 000 лева, като е допустимо сумата да се усили, тъй като към момента се изследват вредите.



Забавачката е една от трите детските градини в сериозно положение, за чийто ремонт локалната администрация изиска да се заделят средства. Тогава общинските съветници утвърдиха отпущането на средствата, само че отхвърлиха актуализацията на градския бюджет. Така на процедура те не позволиха отпущането на средствата.

" Ще създадем всичко допустимо да бъдат ремонтирани с или без гласуването на Общински съвет. Хубаво е общинските съветници да дойдат и да видят с очите си. Имам възприятието, че репетират пред огледалото, след това - в залата, след това отново репетират ", сподели кметът Здравко Димитров.



Децата от трите групи са разпределени в две прилежащи детски градини, както и в главната постройка на ул. " Орфей " 12. Родителите са известени за смяната. Ремонтът стартира с покрива, а паралелно с това ще се обновят пространствата, тъй че да могат да поемат още 100 деца. Очаква се, ремонтните действия да приключат септември.



ДГ " Елица " е единствената, в която се образоват деца със специфични потребности, само че техните занимания са в главната постройка и няма да бъдат наранени от ремонта.

Необходими са и поправки на още няколко детски градини- " Детелина ", " Маргаритка ", " Малкият принц ", " Светлана ", " Наталия ". За задачата са нужни близо 800 000 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР