Сградата, която се намира на гърба на луксозния жилищен комплекс

...
Сградата, която се намира на гърба на луксозния жилищен комплекс
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев продаде атрактивен имот на собственика на хотел „Кубан”

Сградата, която се намира на гърба на първокласния жилищен комплекс „ Морска вълна”, има нов притежател, а точно компанията, която ръководи хотел „ Кубан” в Слънчев бряг –„ С.М.Б.Д.Финанс”ООД. Компанията работи с съветски капитали, собствеността й е преплетена сред разнообразни сдружения, само че във всяка една от компаниите попада името на руснака Александър Юриевич Бухолц, напомня Флагман.бг. Той е съучастник с 50 % от дяловете в „ С.М.Б.Д.Финанс” ООД и едноличен притежател на „ Ян” ЕООД, която е съакционер в компанията-притежател на другите 50 % - „ С.М.Б.Д.” ЕООД.

Справка в Агенцията по вписвания демонстрира, че „ С.М.Б.Д. Финанс” ООД е придобила собствеността на постройката на ул.”Адам Мицкевич” 1 против сумата от 4.5 млн. лева При подписването на контракта са платени 750 000 EUR, а останалата сума – 1.55 млн. EUR е преведена на три равни вноски.

Продавач е Едноличен търговец „ Бенмар-Бенчо Бенчев”, благосъстоятелност на бургаския предприемач и заместник-председател на Общинския съвет Бенчо Бенчев. „ Имах проекти да строя хотел, само че с годините планът се забави. Продадох постройката, тъй като почтено казано към този момент се усещам душевен изтъркан. Искам да пребивавам по-спокойно, а не да се занимавам с намирането на служащи и ръководството на хотел”, призна Бенчев.

През 2009 година Бенчев разгласи проектите си да издигне супермодерен хотел на входа на Морската градина на Бургас. Тогава той не пестеше средства за плана, нае положителни архитекти, които да създадат естествената връзка сред неговата постройка и преди малко издигнатата в оня миг „ Панорама”.

Бургаският предприемач даде име на бъдещия си хотел „ Сий гарден”, а проектите му бяха хотелът да е с 42 стаи и жилища, да има тузарски ресторант, СПА център, нощен клуб, казино и огромен под земята паркинг. Общото РЗП бе 3431 кв.м., а строителството по проект трябваше да приключи през 2012 година

Още в края на 2010 година при приемането на АКТ 14 планът бе замразен. Повече от шест години не бе сложена и тухла по него. През 2016-а се видя първо оживление по строителната площадка. Това съответствува с интервала, в който, Бенчев е подписал предварителния контракт за продажба. Днес постройката е изцяло приключена, а новият притежател промени предназначението й и я направи първокласен апарткомплекс.

Жилищата, офисите и комерсиалните площи към този момент са пуснати за продажба. Цените се показват единствено при оглед на място, което значи, че сигурно ще гонят 2000 EUR/кв.м. Може би и поради това има продадени единствено 6 жилището, както излиза наяве от скицата на парцела.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР