Сграда на Шанз Елизе беше продадена за над 600 млн.

...
Сграда на Шанз Елизе беше продадена за над 600 млн.
Коментари Харесай

Нов рекорд на пазара на имоти

Сграда на Шанз Елизе беше продадена за над 600 млн. EUR, което е връх за договорка с търговски парцели на емблематичния парижки бул.. Groupama Immobilier продаде постройката, ситуирана на 150 метра от Триумфалната арка, на фондацията Cheval Paris. „ Цената надвишава предходния връх от 613 млн. EUR, платени за постройка на известната улица “, споделя Ерик Дон, началник на Groupama Immobilier, само че отхвърля да даде точна продажна цена.

Сградата е закупена от компанията през 2009 година, а чистата облага от договорката възлиза на над 400 млн. EUR. Фасадата на постройката, дълга над 60 метра, е една от най-дългите на улицата.

Фондът Cheval Paris, ръководен от Mimco Asset Management, се поддържа най-вече от канадския Brookfield Fund. Той ще влага към 800 млн. EUR в плана, в това число ремонт.

Сделката не беше изненада, защото през юни 2020 година главният наемател на постройката – киното UGC George V, не съумя да отвори порти след няколко месеца блокиране заради пандемията, породена от ковид. Groupama не възобнови контракта за наем, защото смяташе, че киното заема прекалено много място с непълен наем за бул., прочут със мощния си напън върху цените на парцелите.

Groupama имаше други упоритости за емблематичната постройка. Заедно с хотелската верига Accor застрахователната компания още през 2017 година планираше да отвори там първокласен хотел. Проектът е в напреднала фаза. „ Започна през 2017 година и завърши подготвителната фаза – концепцията, почистването, отдръпването на множеството наематели преди приемане на позволение за градеж и комерсиална употреба “, оповестява Groupama.

Имотът е трансфериран на нов притежател, който ще реши дали да го продължи или не. Cheval Paris закупи постройката в края на юли и към момента не е оповестил проектите си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР