Сграда на 150 м от Триумфалната арка и на легендарния

...
Сграда на 150 м от Триумфалната арка и на легендарния
Коментари Харесай

Компания брои 600 млн. евро за сграда на Шанз Елизе

Сграда на 150 м от Триумфалната арка и на именития бул. " Шанз Елизе “ беше продадена за над 600 млн. евро. Това е връх за договорка с бизнес парцел на фамозната улица в Париж, оповестява Bloomberg.

Компанията Groupama Immobilier продаде постройката на нов фонд – Cheval Paris, заяви френската група в официално съобщение. Фондът Cheval Paris, ръководен от Mimco Asset Management, е подкрепян главно от канадския фонд Brookfield. Той ще влага към 800 млн. евро в плана, в това число за ремонтни действия, отбелязва френският вестник Le Figaro.

Сделката не е изненадваща, защото през юни 2020 година главният наемател в постройката, кино UGC George V, не отвори още веднъж порти след няколко месеца на обсада поради COVID-19. Groupama не възобнови наемния контракт, защото счете, че киното заема прекалено много място против непълен наем за булеварда, прочут със мощния напън върху цените и наемите на парцелите. Groupama имаше други упоритости за емблематичната постройка. Заедно с хотелската верига Accor застрахователната компания планираше от 2017 година да отвори първокласен хотел там. Проектът е в напреднала фаза.

" Той започна през 2017 година и подготвителната фаза беше приключена – идея, разчистване, отдръпване на болшинството наематели до приемането на позволение за градеж и за комерсиална употреба “, оповестява Groupama.

Проектът е предаден на новия притежател, който ще реши дали да го продължи, или не. Cheval Paris е придобил постройката в края на юли и към момента не е оповестил проектите си за нея.

Предишните най-високи суми за бизнес парцел на " Шанз Елизе “ бяха платени за постройките на Apple и Nike.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР