Сговорна дружина се обединява за да помогне на едно достойно

...
Сговорна дружина се обединява за да помогне на едно достойно
Коментари Харесай

Сговорна дружина от седмина бръсне брадите: Мартин Пенчев и приятели в помощ на дете

Сговорна тайфа се сплотява с цел да помогне на едно почтено бургаско семейство, което се нуждае от средства за лекуването на сина си.

Седмина брадати мъже са подготвени да кажат довиждане на суетата и да ударят всеобща контра на грижливо поддържания и сресан лицев косъм.

Това е тематиката в рубриката на Мартин Пенчев за свободно говорене по Дарик Югоизток.

Той пое следващата благотворителна самодейност. Този път в помощ на 10-годишния Мартен Владев. Детето е с диагноза Генерализирано разстройство в развиването и тежка говорна апраксия. Състоянието му изисква ежедневна грижа, процедури и лечения, само че най-надеждния способ е вливане на стволови кафези на всеки 6 месеца. А всяка процедура коства 12 хиляди $.

Вдъхновен от сходен образец във Варна, Пенчев разгласи, че маха брадата с идея и към нея се причислиха други благородни, брадати мъже от три разнообразни града на България. Целта им е да съберат 10 хиляди лв. в помощ на фамилията на 10-годишното бургаско момче.

Наддаването стартира и сумата бързо доближи 5000 лв., с заричане скоро да надмине 8000 лв., тъй като с изключение на поръчка за пожертване на окосмяването, от ФК ЦСКА проведоха търг, с който сумата за лекуването на Марти пораства.

А Мартин Пенчев слага тематиката освен за смисъла от брадата, само че и за надалеч по-значимия – да реагираш, когато човек или семейство се нуждаят от помощ.

Най-добре чуйтев звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР