Сглобката на Шолц се клатиЩе се нарича “Съюз на ценноститеНова

...
Сглобката на Шолц се клатиЩе се нарича “Съюз на ценноститеНова
Коментари Харесай

Основават нова дясна партия в Германия

Сглобката на Шолц се клати
Ще се назовава “Съюз на полезностите ”

Нова партия ще бъде учредена в Германия - решението е взето от водача на консервативния “Съюз на полезностите ” Ханс-Георг Маасен. На заседание при закрити порти придвижването е решило да се обособи като партия със същото име.

Маасен е някогашен началник на немската организация за вътрешно разузнаване, само че бе уволнен по съмнения в омаловажаване на принуждение над мигранти, заяви “Ройтерс ”.

На събранието в немския град Ерфурт, което на процедура е било учредително, са участвали няколкостотин души, разгласи пред ДПА представител на Съюза на полезностите.

Междувременно рейтингът на немската социалдемократическа партия (СДПГ) на канцлера Олаф Шолц спадна до най-ниското си ниво за последните четири години, заяви в. “Билд ам зонтаг ”, като се базира на данните от социологическо изследване.

Подкрепа за ГСДП показват едвам 13% от интервюираните. Рейтингът на социалдемократите е намалял съвсем два пъти, откогато завоюваха парламентарните избори през 2021 година. Към момента общият рейтинг на трите партии от ръководещата коалиция (ГСДП, “Зелените/90 ” и СвДП) възлиза на едвам 31%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР