Сгъваемите смартфони уверено си извоюваха ниша на пазара и се

...
Сгъваемите смартфони уверено си извоюваха ниша на пазара и се
Коментари Харесай

Honor Magic V2: вълшебство на технологиите

Сгъваемите смарт телефони решително си извоюваха ниша на пазара и се трансфораха в стабилен представител на върховите достижения на мобилните технологии. Постепенно навлизаме в новата епоха на сгъваемите смарт телефони, които ще стартират да стават все по-усъвършенствани и още по-атрактивни.

Новият представител на сегмента за тази година удостоверява упованията. Това е Honor Magic V2 , който най-накрая идва и в Европа, откакто дебютира в Китай предходната година. Имаме шанса да сме измежду първите, докоснали се до Magic V2 , който е доказателство, че технологиите могат да оферират и чувство за чудо.

Сгъване на стандартите

Сгъваемите смарт телефони бяха придружени от някои стандарти. Например, че са по-дебели, по-тежки и по-крехки от обичайните си събратя. Magic V2 идва, с цел да „ сгъне “ тези стандарти и вместо тях да разгъне нови и усъвършенствани технологии. Резултатът от тях е индикативен.

Magic V2 е с дебелина 9,9 мм в сгънато положение и едвам 4,7 мм в разгънато. Теглото му е 231 гр. Дори и в сгънато състояние V2 е сравним със общоприетите смарт телефони по дебелина. А когато е разгънат, той е още по-тънък и прелестен за потребление. Теглото също е сходно с това даже на общоприети модели от висок клас. А е и най-тънкият и лек в своя клас .
 Honor Magic V2
Тук идва и идващото терзание. Колко е здрав? След като е толкоз тъничък, може би е доста нежен? Всъщност, Magic V2 има подсилена и олекотена титаниева панта . Тя е много здрава и има доста гладко придвижване на механизма. Не се усещат никакви огъвания, няма припуквания, прискърцвания или „ хрупане “ при боравенето с телефона. Освен това разрешава екраните да бъдат позиционирани под всевъзможен ъгъл , което има своите изгоди в някои обстановки от всекидневието. Пантата е сертифицирана от SGS за над 400 000 сгъвания . Изработката на корпуса също е на равнище. Устройството е удобно и прелестно на досег. Краищата са със напълно леко заобляне за улеснение, а гърбът на тестовата численост е от изкуствена кожа с високо качество. Има и други версии със стъклен тил .

Магията на свободата

Разтваряйки телефона ни посреща 7,92-инчов OLED екран с до 120Hz освежаване на картината и резолюция 2344х2156 пиксела. Външният екран е 6,43-инчов, също OLED и с до 120Hz освежаване на картината. Резолюцията му е 2376х1060 пиксела. И двата екрана са с висока пикова бляскавост, като се виждат добре и при мощна дневна светлина. Външният екран е предпазен с нанокристално стъкло от второ потомство, което е 10 пъти по-устойчиво на рухване. Вътрешният екран има заводски протектор.

Екраните имат и специфични технологии за щадене на очите. 3840Hz PWM Dimming и Dynamic Dimming Screen се приспособяват съгласно яркостта и понижават умората на очите. Circadian Night пък се грижи за омекотяване на светлината от екрана преди лягане. И двата поддържат и работа със стилуса Honor Magic Pen (предлага се отделно).

Мощ, както би трябвало да бъде

Видът на сходен телефон от висок клас би трябвало да бъде придружен с подобаваща хардуерна мощност. Magic V2 има процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 в композиция с три Boost Engines на Honor. Снабден е и с „ бионична охлаждаща система “, която се грижи да има удобни работни условия за процесора. При някои действия телефонът се затопля леко, само че в границите на естественото и е надалеч от загрят.
 Honor Magic V2
Magic V2 разполага с 16GB RAM, като се възползва и от още до 7GB от общата памет посредством Honor RAM Turbo технология. Има и 512GB памет за файлове, като и версия с 1ТВ.

Хардуерът се оправя добре с това да ръководи двата екрана, камерите и операционната система. Тя е MagicOS, като е дело на Honor и е основана на Android 13. На разположение са всички услуги на Гугъл и Android , а към тях от Honor са прибавили и своята „ магия “.

Например фактът, че можем да нареждаме екраните на V2 както желаем и да превърнем смарт телефона в дребен преносим компютър , на който да си водим мемоари. Или пък да гледаме видео с комфортни бутони за ръководство в долната половина на телефона. Също по този начин той може да влезе и в ролята на статив. Тези функционалности ще са известни и като Hover благоприятни условия.
 Honor Magic V2
Можем да се възползваме от огромния екран и с цел да нареждаме две приложения по едно и също време. Например имейл и браузър. Или пък обществени мрежи, стрийминг и други

Honor са добавили и малко изкуствен интелект. AI Privacy Call 2.0 е функционалност, която изолира и приспособява звука в слушалката по време на гласово позвъняване, съгласно силата на околния звук. А системата Security Guard се грижи за отбраната на данните. Има и специфичен режим PrivateSpace, посредством който можем да отделим най-личните си данни и файлове в още по-сигурна среда. Поддържат се и предстоящите системи за отбрана, в това число лицево различаване или посредством датчика за пръстов отпечатък, който е интегриран в бутона за включване.

Снимки за повече усмивки

Magic V2 има и солидно съоръжение от позиция на камерите. Главната камера е тройна . Тя включва 50МР датчик със свърхширокоъгълен обектив, още една 50МР камера с широкоъгълен обектив и оптична стабилизация и 20МР телефото камера с оптична стабилизация.

И трите камери могат да се възползват от технология 8х8 dToF с лазерно фокусиране за бърз и прецизен фокус. Има и два датчика – за вибриране и температурата на цветовете.

Основните камери снимат добре. Фокусират бързо и фрагментите са ясни и с положително равнище на детайлите, в това число и нощем. Увеличението при по-ниски стойности също е положително. При по-голям магнитуд нарастване, има място за усъвършенствания. Една от забавните технологии е Honor AI Motion Sensing Capture. Тя може да прави фотоси, когато засече придвижване пред обектива. Например да нареждаме телефона като статив и да участваме в общата фотография.
 Honor Magic V2
Magic V2 предлага и две 16МР камери за селфита – по една при всеки екран. Те също се оправят добре, изключително като се има поради, че и главната камера им е съперник за селфита. Причината е, че когато телефонът е разгънат, можем да пуснем външния екран като визьор и за главната камера.

Магията на свързаността

Въпреки многото технологии, Magic V2 не не помни, че въпреки всичко е и смарт телефон и би трябвало да е отзивчив . Той разполага с два слота за SIM карти , поддържа и 5G мрежи, както и даже новото потомство Wi-Fi 7.

Батерията е двойна, силициево-въглеродна, като е с общ потенциал 5000mAh . Поддържа и 66W бързо презареждане със съвместимо зарядно. Magic V2 устоя без проблеми пълноценно потребление денем, а при по-големи натоварвания, може бързо да се дозареди.

Honor Magic V2 е сгъваем смарт телефон, който заслужава внимание. Изглежда и работи добре и ни демонстрира, че този клас устройства към този момент са подготвени за всеобщия консуматор. Единственото, което към момента ги стопира да станат в действителност всеобщи е цената. Magic V2 е с целесъобразна цена от 3599 лева, което си е сериозна сума. Но пък и телефонът е сериозен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР