Сформирането на стабилно правителство продължава да изглежда твърде трудна задача,

...
Сформирането на стабилно правителство продължава да изглежда твърде трудна задача,
Коментари Харесай

Александър Маринов: Засега няма предпоставки за правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Сформирането на устойчиво държавно управление продължава да наподобява прекомерно сложна задача, а нови избори остават по-вероятния вид. Това разяснява в Българска национална телевизия " Денят стартира " проф. Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев и някогашен ръководител на стратегическия съвет към президента Румен Радев.



Според проф. Маринов все още липсват предпоставки за сформиране на кабинет сред първите две политически сили.

Да желаеме от партиите да образуват устойчиво ръководство е все едно да желаеме от националния тим по футбол да повтори достиженията си от 1994-а година. Много добре би било да се излъчи държавно управление и аз се надявам това да стане, само че разновидността с нови избори си остава по-вероятен. Кога ще се случат зависи от процесите в Народното събрание - по какъв начин ще работи, какви междинни резултати ще има, дали ще потръгне взаимната законодателна работа. Законодателната стратегия е единствено рамката, само че тестванията ще дойдат, когато стане въпрос за наличието, уточни той.

Проф. Маринов разяснява и по-бързото напредване към конституционните процедури по връчването на мандатите от страна на президента Румен Радев. Изтъкна, че практиката познава разнообразни случаи и подсети, че обезпечаването на в допълнение време на политическите сили от 48-ото Народно заседание не даде резултат.

Практиката познава разнообразни случаи. В дадения случай, съгласно мен, той наложи ритъм, с което даде знак, че освен той, само че и българските гласоподаватели чакат това национално заседание да работи без отсрочване и политически игрички и както виждате, наподобява, че този метод дава резултати. Всичко е въпрос на това дали думите ще се трансфорат в каузи. Ако Народното събрание проработи по законодателната си стратегия и бюджета, тогава няма учредения да бъдат в допълнение пришпорвани парламентарните сили. Междувременно ще текат договарянията за държавно управление, само че всичко зависи от това дали времето се употребява дейно, а не просто за отсрочване. Принципната разлика е дали партиите имат потребност от време да си свършат работата, или желаят да протакат с цел да им е комфортно еди по кое време си да има избори, сподели Маринов.

Според него, в случай че втория мандат отиде при ПП-ДБ, те няма по какъв начин да осъществят без поддръжката на ГЕРБ.

Проф. Маринов дефинира като несериозна и нереалистична концепцията служебното държавно управление да продължи под формата на постоянен кабинет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР