Сезонните плодове и зеленчуци са истинско богатство от витамини, аромат

...
Сезонните плодове и зеленчуци са истинско богатство от витамини, аромат
Коментари Харесай

Замразете си витаминозен зеленчуков микс за зимата

Сезонните плодове и зеленчуци са същинско благосъстояние от витамини, мирис и усет. В тях природата по натурален път влага всичко, което е належащо на организма ни. Ето за какво не е добре да консумираме такива, които са изкуствено създадени в различен интервал от годината.

Най-добрият вид, по който можем да се възползваме целогодишно от витамините и минералите на суровите зеленчуци, е като ги замразим в сезона, в който са създадени. Така се доставяме с торбичка " здраве " за зимата и заобикаляме потреблението на нитрати в зеленчуците, отгледани в изкуствени условия. 
 Никога не изхвърляйте червивите ябълки, те са най-полезни Никога не изхвърляйте червивите ябълки, те са най-полезни
В края на лятото ябълките от новата годишна продукция се появяват по рафтовете в огромни количества. Колко от тях могат да се ядат дневно и на ког...

За да си извършите домакински зеленчуков микс, който да ви бъде на разположение когато и да е от годината, се нуждаете от: лук, моркови, зелени и червени чушки, тиквички, магданоз, копър или целина. Всички зеленчуци може да смесите в равни съотношения, а типа и количеството на зелените подправки са по избор.

Измийте, почистете от дръжките и семките, и нарежете на ситно приготвените зеленчуци (морковите може да настържете, защото са най-твърди). Измийте и наситнете магданоза, копъра или целината. Разбъркайте всички съставки дружно.

Разпределете цялото количество на дребни дози в обособени торбички. Съхранявайте ги във фризер.

Когато употребявате готовия зеленчуков микс, е желателно да го изсипете непосредствено във вряща вода или в ястието (няколко минути, преди да го изключите), без да го размразявате авансово във вода. Така витамините му се резервират в най-голяма степен.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР