Сезонът за Григор Димитров (№28 в света) приключи. Най-добрият ни

...
Сезонът за Григор Димитров (№28 в света) приключи. Най-добрият ни
Коментари Харесай

Алкарас спря Гришо

Сезонът за Григор Димитров (№28 в света) завърши. Най-добрият ни тенисист отпадна в III кръг на " Мастърс " шампионата в Париж, откакто загуби от международния №1 Карлос Алкарас (Исп) с 1:6, 3:6. 19-годишният испанец се нуждаеше от едвам 71 мин. игра, с цел да се класира за 1/4-финалите. Мачът в зала " Берси " мина точно под диктовката на Алкарас, а в това време 31-годишният българин направи 31 непредизвикани неточности.
Димитров заслужи 90 т., само че няма да ги прибави, тъй като имаше да ги брани отпреди година, и остава да зимува в топ 30 на света. От Париж нашият завоюва и $71 000, като общо през сезона той си обезпечи $1,48 млн. от наградни фондове. През акцията Гришо завоюва 26 мача и загуби 22. Той изигра три 1/2-финала и отново не завоюва нито една купа.
В първия сет против Алкарас нашият беше неразпознаваем. Испанецът осъществя три пробива и дръпна решително за 28 мин. игра. Във втората част ибериецът поведе рано с 3:0, само че Гришо се съвзе и върна пробива, с цел да изравни за 3:3. После Алкарас проби за 5:3, което се оказа основно. 
Преди мача с испанеца Гришо записа две победи в Париж. На старта той се оправи с Ботик ван дер Зандшулп (Нид, №35) със 7:6 (5), 7:6 (5), след което разруши Фабио Фонини (Ит, №59) с 6:0, 7:5 за 90 мин. Срещу италианеца българинът изигра съвършен първи сет, в който не загуби нито един гейм. Той продължи да господства и през втората част, в която проби в четвъртия гейм и поведе с 3:1, само че 35-годишният Фонини съумя незабавно да навакса изоставането си и върна пробива, а след това изравни за 3:3. В десетия гейм, при сервис на италианския деец, Григор стигна до два мачбола, само че Фонини съумя да се измъкне - 5:5. При 5:6 и сервирайки за тайбрека, италианецът трябваше да избавя още три следващи мачбола. Той отрази първите два, само че при третия капитулира.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР