Сезонът във Формула 1 стартира този уикенд с Гран при

...
Сезонът във Формула 1 стартира този уикенд с Гран при
Коментари Харесай

Дронове ще следят болидите във Формула 1 за още по-ефектни кадри

Сезонът във Формула 1 започва този уикенд с Гран при на Бахрейн, а почитателите ще могат да се насладят на неповторими фрагменти.
Причината - " на въоръжение " публично беше признат супермодерен дрон. Той към този момент беше тестван в полеви условия и се представи чудесно.

Ускорява два пъти по-бързо от болид от Формула 1, като доближава до 300 километра в час единствено за 4 секунди. Това му разрешава да следва неразделно всеки водач и да се движи в темпото на надпреварата. Нещо, което досегашните статични камери и даже хеликоптери не могат да вършат.

" За първи път виждам нещо сходно и съм учуден. Колкото и да се опитваш да му избягаш, той те следва. Кадрите са брутални, като от компютърна игра, единствено че онлайн. От наземните камери хората не могат да добият визия за действителната скорост, в този момент към този момент нещата са други. Впечатлен съм ", разяснява международният първенец Макс Верстапен, който тества опциите на дрона.



Батерията на новата джаджа устоя към 3 минути, което на процедура е задоволителна за 2 обиколки във Формула 1. Така дронът може да следва както съответен водач, по този начин и цялата колона.

Предвижда се да бъдат обезпечени голям брой сходни апарати, които да обезпечат покритие на цялото съревнование. А дебютните фрагменти от Гран при на Бахрейн дават обещание да бъдат в действителност неповторими.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР