Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на

...
Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на
Коментари Харесай

Хотелиери искат застраховка на туристи срещу коронавирус

Сезонът в Слънчев бряг ще стартира най-рано в средата на юни. Хотелиери обаче желаят повече сигурност след края на пандемията и упорстват за нова застраховка на туристите против COVID-19.
Обикновено през април в курорта идват първите туристи от Израел. Тогава отварят и първите хотели. Крайбрежната алея на Слънчев бряг е пуста, а най-рано хотелите ще отворят на 18 юни, когато са и първите чартъри.
От държавното акционерно сдружение, което стопанисва инфраструктурата в курорта, този сезон ще пренасочат средства най-много за сигурността на туристите и личния състав. Предвижда се по-честа стерилизация на алеите в курорта.
"Трябва да е ясно, че в Слънчев бряг сме в непрекъсната подготвеност да влагаме средства в подготовката на инфраструктурата ", изясни изпълнителният шеф Златко Димитров. Хотелиерите обаче се тревожат, че няма явен проект по какъв начин ще се работи при определяне на случай на инфектиран с ковид.
Хотелите, които ще отворят в Слънчев бряг, чакат най-вече български туристи през този сезон. Едва ли обаче цените на почивките ще поевтинеят фрапантно.
В Слънчев бряг се надяват да привлекат туристи и през септември, в случай че болестта с COVID-19 бъде овладяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР