Сезонът не стартира по очаквания начин за Арина Сабаленка, но

...
Сезонът не стартира по очаквания начин за Арина Сабаленка, но
Коментари Харесай

След само 3 загубени гейма: Непоколебима Сабаленка е 1/4-финалистка в Доха!

Сезонът не започва по упования метод за Арина Сабаленка, само че наподобява, че беларускинята към този момент е намерила своята игра, откакто по-рано през днешния ден изнесе следващ примерен дуел, с цел да се класира за четвъртфиналите на WTA 1000 конкуренцията в Доха. Както и в откриващия си мач през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден тя бе изцяло безапелационна и не остави никакви шансове на съперничката си в лицето на Жил Тайхман, поздравявайки се с успеха след 6:2 6:1.

Срещата бе открита от няколко продължителни и сложни подавания за сервиращите. Сабаленка бе първата, която осъществя пробив още в дебютния сервис гейм на противничката си, само че след това на собствен ред позволи да бъде пробита, с което паритетът в резултата се възвърна за 2:2. От този миг насетне обаче беларускинята превключи на напълно друга предавка и разпределяше ударите си по цялата широчина на корта, осигурявайки си доста преимущество в разиграванията, с помощта на което реализира два пробива и се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Тя продължи да постанова своето движение на игра и във втората част, която също започва с брейк в нейния актив. Веднъж поела контрола върху събитията, представителката на Беларус не разреши на съперничката си даже да намерения за поврат и напълно скоро дублира преднината си от пробив, с което изцяло лиши от конспирация оставащите минути на дуела.

Securing match point in
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР