Сезонът на сватбите и годежите вече започна, а около тях

...
Сезонът на сватбите и годежите вече започна, а около тях
Коментари Харесай

Отглеждат диаманти в лаборатория

Сезонът на сватбите и годежите към този момент стартира, а към тях се пoвиши и ползата към лабораторно отгледаните диаманти. Те наподобяват по същия метод като естествените. Единствената забележима разлика е етикетът с цената.

Данните от март демонстрират, че броят на продадените годежни пръстени с изкуствено направен елмаз е скочил с 63% в съпоставяне с предходната година, до момента в който броят на продадените годежни пръстени с натурален елмаз е намалял с 25% през същия интервал.

Връщайки се с още един месец обратно, към февруари, данните демонстрират, че броят на продадените пръстени с лабораторни диаманти този месец е повишен до 80% спрямо година по-рано.

Търсенето се променя 

Защо потребителите предпочитат изкуствени диаманти? Цената е най-очевидната причина. Средната цена на дребно на най-популярния еднокаратов кръговиден неестествен елмаз за годежен пръстен през март е била 2318 $, казва CNN.

Това е доста по-евтино с до 73% от естествения елмаз със същия размер, полировка и непорочност, който би струвал 8740 $. Освен това по-ниската цена разрешава на двойките да закупят по-голям камък.

Лабораторният елмаз е същински елмаз, само че за изработката му са лишили няколко седмици, а естествените диаманти са се образували в продължение на 800 млн. до 3 милиарда години и няма безпределно и неизчерпаемо количество от тях.

Това прави естествените диаманти много по-скъпи и цените евентуално ще се повишат, защото войната в Украйна стегна веригата за доставки на естествени необработени диаманти.

Санкциите са директно ориентирани към Alrosa, отчасти притежавана от съветското държавно управление, която държавното управление на Съединени американски щати дефинира като най-голямата компания за рандеман на диаманти в света, представляваща 28% от международното произвеждане на диаманти.

Типичният покупател на изкуствени диаманти нормално е по-млад от 40 години и е доста съгласуван с бюджета.

Добиваните диаманти имат спорна история, която е обвързвана с потреблението на детски труд в някои африкански диамантени мини, както и с продажбите на нелегално търгувани диаманти, които финансират спорове в раздрани от война региони.

Сред Милениалите и поколението Z тяхното екологично мислене и етични опасения по отношение на снабдяването с естествени диаманти е различен фактор, влияещ върху желанията им към нетрадиционни годежни пръстени, съгласно отчет от уеб страницата за обмисляне на сватби The Knot.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР