Сезонът на почивките е към края си. Какъв по- хубав

...
Сезонът на почивките е към края си. Какъв по- хубав
Коментари Харесай

Есенно засаждане на цветя в Ботаническата градина, ела и ти!

Сезонът на почивките е към края си. Какъв по- прекрасен мотив от началото на новата образователна година, с цел да подновим почистващите начинания в Ботаническата градина. С общителното подпомагане на община Пловдив, регион " Тракия “ и Аграрен Университет Пловдив, ние от Инициативния комитет по възобновяване на ботаническата градина организираме следващото забавно зелено събитие под надпис " Засади цвете – избави Ботаническата градина на Пловдив “. Заповядайте на огромното групово засаждане на цветя, което ще се състои през днешния ден и на следващия ден, 15 и 16 септември, от 10:00 часа в градината.

Събитието е уместно както за дребни, по този начин и за огромни. Всички нужни материали ще бъдат обезпечени. Вие просто си носете усмивките и хубавото въодушевление. А в случай че пък имате предпочитание да засадите свои семена, луковични цветя или зелени растения, може да го извършите. Приветстваме биоразнообразието! Нека дружно, единствено за няколко часа, поставим основите на преобразяването на парка и през пролетта всички да се радваме на цветен и ароматен килим от цветя.

Надяваме се, че този месец Аграрният университет ще започва и публичната поръчка за създаване на оградата към Ботаническата градина, която да бъде приключена до края на 2018. Така територията ще бъде предпазена от замърсяване и похищения и ще може да стартира плана по цялостното й възобновяване. Всяка европейска столица на културата би трябвало да има ботаническа градина. Нека и Пловдив има своята. Включете се и вие. Очакваме ви с неспокойствие този уикенд!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР