Сезонът на отпуските вече е в разгара си и на

...
Сезонът на отпуските вече е в разгара си и на
Коментари Харесай

Ако видите това в морето, не си и помисляйте да влизате! Защото няма да може да излезете

Сезонът на отпуските към този момент е в разгара си и на мнозина следва да тръгнат към някое море. И без значение дали става въпрос да прекарате лятната си отмора в България, Гърция или на друго място, е хубаво да си напомним остарялата и мъдра сентенция, че „ морето не е до колене “… Информацията, която ще споделим с вас е извънредно значима. Затова на собствен ред е хубаво да я препратите до своите близки и другари. Прочетете тази публикация и ще знаете нещо доста скъпо, което може да коства избавен човешки живот. А точно – в случай че видите събитие, каквото е посочено на фотографията – празно и безшумно пространство сред вълните, то никога не влизайте във водата. Мястото сред двете талази е по този начин нареченото и извънредно рисково мъртво неспокойствие.

Мъртво неспокойствие е доста мощно течение, което освен няма да ви разреши да се върнете назад на брега, само че и ще ви завлече във вътрешността във водата

Първосигналната човешка логичност ще ви накара да се съпротивлявате на това течение. Недейте! Ще ви кажем кое е правилото, което ще ви помогне да се изтръгнете от водата и да излезете незасегнат на сушата. Вместо да се паникьосвате и да се борите с водата, се оставете да ви завлече. Обикновено мъртвото течение може да ви отдалечи на не повече от 100 метра от брега. Когато усетите, че силата му понижава започнете да плувате паралелно на плажната линия. А когато усетите, че водата към този момент не ви връща обратно се насочете към брега.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР