Сезонът на настинките и грипа е в разгара си. Има

...
Сезонът на настинките и грипа е в разгара си. Има
Коментари Харесай

Тази добавка намалява риска от тежко протичане на грип с почти 90%

Сезонът на настинките и грипа е в разгара си. Има няколко разнообразни начини да намалите риска от заразяване с грипния вирус, вариращи от вярна хигиена на ръцете до слагане на ваксина, оповестява NHS. Грипът е мощно инфектиран и при някои хора може да протече извънредно тежко.
Но една известна и елементарно налична добавка може да понижи риска от грип и неговото съществено протичане с цели  87%. Става въпрос за цинка.

Този минерал подкрепя разнообразни процеси в телата ни, в това число синтеза на нови кафези и ензими, по-бързото укрепване на рани и по-доброто асимилиране на хранителни субстанции.
Ето за какво кожните рани заздравяват мъчно и по какъв начин да преодолеете рисковото положение
Диетолозите поучават по какъв начин да компенсираме недостига на цинк, без да се постанова да одобряваме медикаменти. Витамин за имунитет Тялото на всек...
Прочети повече
Ново изследване, оповестено в British Medical Journal, се концентрира върху изгодите за здравето от цинка във връзка с грипа.

Изследователският екип проучва данните от 28 клинични изследвания, включващи 5446 възрастни, изложени на риск или инфектирани с вирусна зараза на дихателните пътища.

Те преглеждат и успеваемостта на добавките с цинк под формата на таблетки за смучене, назални спрейове или гелове.

Изводът им е, че рискът от тежко протичане на грип е с 87 % по-нисък при хората, приемащи тези добавки.

Установен е 28% по-нисък риск от появяването на леки признаци на грип и простуда при банкет на цинк. Освен това учените откриват и изгоди от добавката за тези, които към този момент са заболели от вируса.
Тези признаци издават недостиг на цинк
Цинкът е жизненоважно хранително вещество, което укрепва имунната система, предизвиква заздравяването на рани и подкрепя верния пораства...
Прочети повече
Приемането на добавки с цинк също може да помогне признаците да отшумят по-бързо. Проучването потвърждава, че при тези, които одобряват добавки, признаците отшумяват приблизително два дни по-рано.

Всъщност хората, които са приемали цинк, са имали два пъти по-голям късмет да се възстановят през първата седмица от болестта, спрямо участниците, приемащи плацебо.

Новото изследване потвърждава, че цинкът може да помогне за попречване на признаци като кашлица, възпалено гърло и задръстване на носа.

В случая единственият минус са страничните резултати от приема на добавки с този минерал.

Участниците в изследването оповестяват за проблеми като гадене и раздразнение в устата или носа (след приложимост на спрей с цинк). Въпреки това по време на изследването не се следят „ съществени “ странични резултати.
Храните, богати на ЦИНК, които да включите в диетата си
Цинкът е един от най-важните минерали сега, защото хората дават приоритет на имунното здраве и цялостното здраве. Микроелементът...
Прочети повече
" Потребителите и учените би трябвало да са наясно, че въпреки всичко има забележителна неустановеност във връзка с клиничната резултатност на разнообразни цинкови препарати, тяхната доза и метода им на приложение ", споделят учените, представени от express.co.uk.

Ето и главните признаци на грип, при които наложително би трябвало да потърсите помощ от експерт:
ненадейно покачване на температурата - тресчица от 38 градуса или повече болки в тялото възприятие на отмалялост или безсилие суха кашлица възпалено гърло главоболие проблеми със съня загуба на вкус, диария или коремна болежка гадене
Важно: Статията е само с осведомителен темперамент! Предоставената в нея информация не може да замести консултацията със експерт! При съществуването на характерни признаци и преди банкет на добавки или медикаменти, наложително се консултирайте с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР